PRELEPA PRAZNIČNA IMENA ZA BEBE ROĐENE OKO NOVE GODINE: Svako ima MOĆNO ZNAČENJE!
Nova godina, Foto: Profimedia

SPISAK

PRELEPA PRAZNIČNA IMENA ZA BEBE ROĐENE OKO NOVE GODINE: Svako ima MOĆNO ZNAČENJE!

Simbolični predlozi za buduće mame i tate

Objavljeno:

Za sve mame i tate koje uskoro očekuju bebu daćemo nekoliko predloga divnih imena za decu rođenu u periodu decembra i januara. U tom periodu vlada praznična atmosfera - slave, Božić, kao i proslava Nove godine.

Nikola / Nikolina / Nikolija

U decembru veliki broj porodica slavi Svetog Nikolu te je ovo ime prikladno za decu rođenu krajem godine. Takođe, Sveti Nikola je po tradiciji delio poklone te ga mnogi povezuju sa Deda Mrazom.

Gabrijel / Gabrijela / Gavrilo

Nastalo od hebrejskog i znači "Bog je moja snaga", ali i donosislac dobrih vesti, glasnik, snažna osoba, ona kojoj je podareno strpljenje. Gavrilo je bio i anđeo te značenje može biti još dublje.

Snežana / Snežan

Ovo ime je jasna je asocijacija na sneg i zimu. Davanjem ovog imena deci želite da ona budu jaka, ali i bela i nežna kao pahulje. Muški oblik ovog imena u našem narodu skoro više i da ne postoji.

Turska, Sneg, Zima
foto: Profimedia

Kristina / Kristijan / Hristina

Ime je motivisano hrišćanskom religijom i u bukvalnom prevodu znači sledbenica Hrista. Ovo ime idealno je da decu rođenu oko Božića. Izvedenice iz ovog imena mogu biti i Hristo, Kristo, Hristoslav, Hristoslava, Kristoslava, Hristijan.

Stefan / Stefana

Nakon Božića sledi slava Sveti Stefan, te je ovo ime prikladno ukoliko vam je verovatni datum porođaja u tom vremenskom periodu. Značenje ovog imena je kruna ili venac, a ime je duboko povezano sa hrišćanstvom i veoma je često u srpskom narodu.

Andrej / Andrijana

Ime koje je simbol hrabrosti često daju roditelji dece rođene u periodu decembra , tačnije 13. decembra kada je slava Svetog apostola Andreja Prvozvanog.

Vasilije / Vasilija

U januaru se obeležava i slava Sveti Vasilije Veliki, a ime Vasilije sve je češće u našem narodu. Ime označava nešto carski ili kraljevski.

Nataša

Značenje imena potiče od latinske reči natalis i znači dan rođenja. Ime se često davalo deci rođenoj na Božić. Još jedno tumačenje značenje ovog imena je ona koja će biti srećna i radostna.

Neva

Ime potiče od latinske reči koja znači sneg.

(Espreso / Bebac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.