NAKON MAGLOVITOG JUTRA, STIŽE PRAVO PROLEĆE: Prvih 5 dana u januaru TOPLO I SUNČANO VREME!
Sunce, Foto: aleksandar jovanović

VREME DANAS

NAKON MAGLOVITOG JUTRA, STIŽE PRAVO PROLEĆE: Prvih 5 dana u januaru TOPLO I SUNČANO VREME!

U većini krajeva pretežno sunčano, samo u Vojvodini oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom

Objavljeno: 08:03h

U većini krajeva pretežno sunčano, samo u Vojvodini oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni.

Najniža temperatura od -1 do 9, a najviša od 8 stepeni u Timočkoj Krajini i po kotlinama u kojima se očekuje duže zadržavanje magle do 18 stepeni na zapadu Srbije.

Magla, Zagađenje
foto: Espreso

Ujutro mestimično slab mraz i magla, koja će se ponegde po kotlinama i dolinama reka na jugu i jugozapadu Srbije zadržati duže tokom dana. U većini krajeva pretežno sunčano, samo u Vojvodini oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom.

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -1 do 9, a najviša od 8 stepeni u Timočkoj Krajini i po kotlinama u kojima se očekuje duže zadržavanje magle do 18 stepeni na zapadu Srbije. Uporozenja: MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200m, verovatnoća 90%.

Vreme narednih dana:

U subotu, poslednjeg dana ove godine sunčani periodi i toplo, tokom dana oko 15°C u mnogim mestima, a u ponoć, na dočeku Nove godine, bez mraza, od 2°C do 10°C. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 8°C, a maksimalna od 12°C do 17°C. Uveče suvo.

Prvih pet dana Nove godine pretežno suvo i znatno toplije od proseka sa dužim sunčanim periodima. Maksimalne temperature od 12°C do čak 19°C. Ali, u pojedinim oblastima je moguća magla, koja se može duže zadržati, pa bi u tim predelima bilo hladnije. Na planinama bez snega i neobično toplo 1. i 2. januara, kada bi temperature na 1750 mnv (na Kopaoniku) bile čak do 10°C, što se veoma retko dešava.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.