OVO JE NAJZAGAĐENIJA ULICA U SRBIJI: U kojim našim gradovima je i disanje ATAK NA ZDRAVLJE!
Foto: Printscreen, Google street view

magla svuda, magla oko nas

OVO JE NAJZAGAĐENIJA ULICA U SRBIJI: U kojim našim gradovima je i disanje ATAK NA ZDRAVLJE!

Posle frapantnih podataka o zagađenosti na Balkanu, postavlja se pitanje kako stoje srpski gradovi sa čistoćom vazduha
Objavljeno:

Jedna od najzagađenijih gradskih sredina u Srbiji je Beograd, te ne čudi što se u njemu nalazi i ulica u kojoj se najteže diše - reč je o Ulici despota Stefana, gde u zimskoj sezoni, kada nema ni košave, ni snega, koncentracije štetnih materija može da bude i pet puta veća od dozvoljene.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Osim Beograda, krtični su i Novi Sad i Pančevo. U sva tri grada vazduh je 2014. godine bio nešto čistiji, ali je tokom 2015. godine došlo do pogoršanja kvaliteta. U Beogradu i Pančevu on je prešao u kategoriju "jako zagađen", dok je u Novom Sadu ocenjen kao "zagađen" - rekao za "Blic" Tihomir Popović, načelnik Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha pri Agenciji za zaštitu životne sredine.

foto: Reuter

Sa stanovnicima ova tri grada saosećaju se žitelji Valjeva, Kragujevca, Sremske Mitrovice i Užica, koji su takođe prethodne godine udisali prekomerno zagađen vazduh.

foto: Wikipedia, BDx

Najzagađeniji vazduz u Evropi, kada se izuzme Turska, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, jeste makedonsko Tetovo, slede Tula, u BiH i makedonska prestonica Skoplje, a među prvih deset našli su se i crnogorska Pljevlja i makedonski grad Bitolj.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.