OSTAĆE BESKUĆNICI JER NEMAJU ZA KIRIJU: Nemaština ih je pritisla, a imaju niz bolesti, pomozimo DIMITRIJEVIĆIMA!
Porodica Dimitrijević, Foto: Printskrin: Youtube/RTV Santos Zrenjanin

apel!

OSTAĆE BESKUĆNICI JER NEMAJU ZA KIRIJU: Nemaština ih je pritisla, a imaju niz bolesti, pomozimo DIMITRIJEVIĆIMA!

Svetlana je sve do skoro radila za 26.000 dinara, ali to je daleko od dovoljnog da pokrije Dejanovu terapiju, kao i troškove života

Objavljeno: 08:03h

Porodica Dimitrijević živeće u podstanarskom stanu u naselju Četvrti juli u Zrenjaninu živeće do 13 sati 23. decembra, za kada su zvanično najavili iseljenje. Razlog je taj što nemaju novca za račune niti za kiriju. Međutim, kažu da ih ne plaši ni da budu beskućnici.

Porodica je iz Beograda, objašnjava Svetlana Dimitrijević, navodeći da čitav život želela da živi u Vojvodini.

"Kupili smo kuću u Elemiru, počeli da je renoviramo. Pre toga smo imali smrt svekrve u Beogradu, pre toga njeno lečenje... Privatni sanitetski prevoz, na kraju je bila i privatna klinika. Tu bitku smo izgubili, ali je koštalo mnogo novca. Stan u Beogradu je prodat ispod cene i od toga je kupljena ta kuća, ostalo je nešto novca. Plaćeni su i neki zaostali krediti. Žena je bila bolesna, maltene nepokretna.

Uložili smo novac i u renoviranje. Onda se javlja situacija sa bivšom suprugom. Oni su razvedeni devet godina pre sklapanja braka. Kada se otkrilo da je kuća proknjižena kao zajednička imovina, gospođa je pokrenula izvršenje na Dejanovom delu kuće", navodi Svetlana dodajući da je i kuća prodata ispod cene, te da je od tog novca isplaćen njen deo.

"Odlučujemo se za podstanarski život", objašnjava šta je usledilo ističući da njen suprug Dejan i ona nisu bili neradnici.

Dejan, kako stoji u medicinskoj dokumentaciji koji su snimile kamere RTV Santos, zbog bolesti ne radi tri godine. Zahtev za njegovu invalidsku penziju predat je 28. jula, ali do danas nije doneto rešenje.

Svetlana je sve do skoro radila za 26.000 dinara, ali to je daleko od dovoljnog da pokrije Dejanovu terapiju, kao i troškove života, navodi medij.

"Jadno i bedno. Odjednom, zdravlje mi je totalno narušeno, smrt majke me dotukla. Sve me stiglo kad mi je stigla tužba za neisplaćenu alimentaciju, da me ćerka tuži, a plaćao sam ih redovno", odgovara Dejan na pitanje kako se oseća.

Sutra svojom voljom napuštaju podstanarski život i izlaze na ulicu. Prijatelja i familije nemaju, kažu kako su nestale pare, tako su nestali i oni. Ne stide se da budu ni u svratištu za beskućnike, međutim, problem im je što tamo ne primaju ljubimce, a oni bez svog ne žele da idu.

"Na ulicu. Nažalost. Nemam gde. Ja ujutro pijem terapiju. Pitanje je gde ću uveče da je popijem", Dejanov je odgovor na pitanje gde dalje.

"Sada trenutno ja samo tražim jedan nužni smeštaj, na jedan period od dva meseca, gde ću moći da sklonim njih dvoje. Imam ponude da odem preko po 15 dana, pa 15 dana da budem ovde. Mogu zaraditi taj novac sa svojim iskustvom. Ali ovako sam vezana, a stanodavac ne može da čeka", kaže Svetlana šta bi joj u ovom času moglo pomoći.

Porodica Dimitrijević bori se za krov nad glavom

"Imamo kućnog ljubimca kog smo uzeli iz Inđije, još u Beogradu. Čuvamo ga od mesec dana. Onda bih zamolila bilo koga ko je u mogućnosti, ja ću raditi i nositi hranu za njega, samo da mi ga sačuva, da ga ne daju nekom drugom, da mogu da ga ponekad vidim i da ga uzmem kad stanem na noge", objašnjava.

Osećaj im govori različito.

"Plašim se ne znam koliko meseci unazad, otkako mi se desilo ovo. Plašio sam se i u Elemiru, kad sam imao krov nad glavom", kaže Dejan.

"U životu se nikad nisam plašila smrti. Verujte, više se plašite za dve osobe o kojima vodite računa i odgovarate. Ako neko pita zašto nisam radila, ja sam bukvalno bila dežurna pored njega četiri meseca 24 sata dnevno", kaže Svetlana.

Svako ko ima mogućnost da Dimitrijevićima pruži dom privremeno, može ih kontaktirati putem telefona 0637675404.

(Espreso / Rtv Santos)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.