SLAVIŠA JE OŽENIO ALBANKU: Prve 2 GODINE su imali samo 1 PREPREKU, a onda...
Albanka i Srbin sa decom, Foto: Printscreen/RTS

SRDŽBA SUSEDA

SLAVIŠA JE OŽENIO ALBANKU: Prve 2 GODINE su imali samo 1 PREPREKU, a onda...

Bile su potrebne dve godine da Razija savlada srpski jezik i to je, kaže, bila jedina prepreka između nje i supruga

Objavljeno:

Albanka Razija, udata za Srbina Slavišu u Novom Brdu, privukla je pažnju lokalnih Albanaca koji nisu zadovoljni njenom odlukom.

Razija se na to ne osvrće, a o suprugu Slaviši ima samo reči hvale. Razija i Slaviša svake noći naizmenično stražare u štali, jer je to jedini način da sačuvaju farmu krava od koje žive.

Bile su potrebne dve godine da Razija savlada srpski jezik i to je, kaže, bila jedina prepreka između nje i supruga. Odlično se slažu, sve poslove na imanju zajedno rade sa ćerkom Marinom i sinom Mihajlom. Ali probleme im stvaraju albanski susedi.

- Sa svojom familijom nemam nikakvih problema što sam se udala za Srbina, ali komšije Albanci mi prave probleme - kaže Razija Metaj Jović iz sela Zebince.

Albanka i Srbin
foto: Printscreen/RTS

Osim tih neprijatnosti, Razija i Slaviša svake noći naizmenično stražare u štali, jer je to jedini način da sačuvaju farmu krava od koje žive.

- Ovde sam se rodio, ovde volim da ostanem. Koliko mogu se borim, da obezbedim koliko-toliko za decu da nešto imaju - navodi Slaviša Jović.

Kako bi ekonomski ojačali i podržali porodicu Jović, predstavnici Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje iz Parteša prikupili su sredstva i obezbedili građevinski materijal za izgradnju prostorije za proizvodnju sira.

- Svrha naše organizacije je da ojačamo naše porodice, da im pružimo podršku i pomoć kako bi napravili posao i kako bi mogli da žive - kaže predstavnik te organizacije.

Jovići kažu da im je ova pomoć stigla u pravom trenutku. U planu im je da završe izgradnju nove kuće, a za to im je potrebno mnogo sredstava, do kojih se bore da dođu.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.