MILICA TRAGAČICA PLANULA USRED KVIZA: Rekla je "UVREDLJIVU REČ" usred Potere, SVE OTIŠLO U PROGRAM, NIJE ŠTEDELA!
Milica Jokanović, Foto: Printscreen/RTS

DA LI JE MOGUĆE?!

MILICA TRAGAČICA PLANULA USRED KVIZA: Rekla je "UVREDLJIVU REČ" usred Potere, SVE OTIŠLO U PROGRAM, NIJE ŠTEDELA!

Ona je iskoristila reč koja se u našem narodu tretira kao "uvredljiva"

Objavljeno:

Milica Jokanović, tragačica u kvizu "Potera", šokirala je u nedeljnoj epizodi kada je na javnom servisu, televiziji koju gledaju svi građani rekla "ima 3 sata da se palamudi", posle odgovora takmičara na jedno pitanje. Ona je iskoristila reč koja se u našem narodu tretira kao "uvredljiva".

Tragačica je bila pomalo "iznervirana" jer je Kristian znao više od nje, pa je Milica htela da pokaže da i ona ipak ponešto zna. Pitanje oko kojeg je došlo do "konflikta" je glasilo: "Teritorija koje države zahvata najviše vremenskih zona", a ponuđeni odgovori su bili Rusija, SAD i Francuska.

Inače, reč ''palamuditi'' je izvedeni glagol (nikako pridev) od ''palamuda''-sto na grčkom znači "odvratan zadah iz usta", po ovom bi se (u prenesenom značenju) izvedenica pripisala osobama koje pričaju tj. filozofiraju u prazno i beskorisno, jer takva priča podseća na zadah iz usta, onoga ko priča nepotrebne stvari...

Odnosno, osoba koja ''mlati praznu slamu'' odnosno filozofira, i ne daje poentu, kažemo da ''palamudi''. Ta osoba lupeta aktivno pasivnu glupost bez nekog određenog čvrstog i stabilnog stava. Takođe, možemo reći da osoba koja ''palamudi'' demonstrira akumulirano znanje koje nema svrhu i ne vodi ničemu.

(Espreso / Mondo / Uroš Matejić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.