PUNA SU IM USTA KOSOVA, ALI ZA NJEGA NI DESNIČARI NE BI RATOVALI! Istraživanje koje je šokiralo Srbiju!
Foto: Fonet

rat i mir

PUNA SU IM USTA KOSOVA, ALI ZA NJEGA NI DESNIČARI NE BI RATOVALI! Istraživanje koje je šokiralo Srbiju!

Velika većina građana Srbije smatra da ne bi bilo opravdano ući u oružanih sukob da bi Kosovo i Metohija ostali u sastavu Srbije, pokazuje istraživanje Beogradskog centra za bezbednosnu politiku
Objavljeno: 10:32h

Da ne bi trebalo ići u rat zbog KiM smatra 73 odsto anketiranih, 17 odsto "ne zna" a 10 odsto smatra da bi trebalo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema istraživanju, ni većina glasača desničarskih stranka poput SRS i Dveri ne bi bila spremna da se lati oružja zbog južne srpske pokrajine, piše "Blic".

Najratoborniji su mladi od 18 do 29 godina od kojih bi 15 odsto išlo u rat zbog Kosova, pokazuje istraživanje koje je urađeno uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške u periodu od 26. decembra do 14. januara na uzorku od 1.403 punoletnih stanovnika Srbije. Među zagovornicima rata najviše je ispitanika sa samo osnovnom školom ili nezavršenim fakultetom.

Kada je reč o pripadnicima stranaka, 70,6 ispitanika iz SNS smatra da nije opravdano ući u oružani sukob kako bi KiM ostao u sastavu Srbije, kod DS je taj procenat 86,5 odsto, a ovakav stav ima i 70,2 odsto ispitanika is koalicije SPS-PUPS-JS. Za Kosovo ne bi ratovalo 57,5 odsto ispitanika iz Dveri, 87 odsto iz LDP, SDS i LSV kao ni 50 odsto iz SRS.

Najveći procenat negativnih odgovora na ovo pitanje dali su ispitanici iz DJB - čak 96 odsto.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.