PONOVO SE IZLILA REKA LIM: U Zalugu potopljeno na desetine hektara, voda preti da UĐE u KUĆE! (FOTO)
Lim, Foto: RINA

POPLAVA U PRIJEPOLJU

PONOVO SE IZLILA REKA LIM: U Zalugu potopljeno na desetine hektara, voda preti da UĐE u KUĆE! (FOTO)

"Pošto u Crnoj Gori, posle obilnih kiša nivo reke raste od 7 do 15 centimetara očekuje se da će se popodne izliti u delove naselja Zalug, Brodarevo i Ivanje i da će poplavni talas biti veći nego pre nepunih mesec dana", saopšteno je iz RHMZ

Objavljeno:

Usled obilnih padavina koje su prethodnog dana pogodile Crnu Goru, ponovo je porastao vodostaj Lima kod Prijepolja, a ova reka opet se izilila u naselju Zalug.

"Poplavljeno je na desetine hektara poljoprivrednog zemljišta, voda preti da uđe i u kuće. Moraćemo da postavljamo džakove kako bi dom odbranili od vodene stihije", kažu meštani Zaluga za RINU.

Lim
Limfoto: RINA

Ranije danas i RHMZ je upozorio na opasnost od poplave i da se izlivanje reke Lim očekuje tokom dana, imajući u vidu da je rano jutros vodostaj bio 280 centimetara i raste po pet centimetara na sat.

"Pošto u Crnoj Gori, posle obilnih kiša nivo reke raste od 7 do 15 centimetara očekuje se da će se popodne izliti u delove naselja Zalug, Brodarevo i Ivanje i da će poplavni talas biti veći nego pre nepunih mesec dana", saopšteno je iz RHMZ.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.