Telekom Srbija pokrenuo drugi ciklus IoT Lab-a
Ciklus radionica, Foto: Promo/Siniša Dugonjić

radionice!

Telekom Srbija pokrenuo drugi ciklus IoT Lab-a

Program studentske stručne prakse IoT Lab, Telekom Srbija je pokrenuo 2021. godine, u cilјu privlačenja talenata, povećanja inovacionog kapaciteta kompanije, kao i jačanja portfolija usluga zasnovanih na IoT tehnologiji

Objavljeno:

Kompanija Telekom Srbija pokrenula je, u okviru programa stručne prakse, novi ciklus radionica i mentorskog savetovanja za studente više Univerziteta u Srbiji pod nazivom IoT Lab. Svoja znanja u različitim disciplinama, putem ovog programa usavršavaće šest timova sa univerziteta u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.

Studentski timovi će u narednih pet meseci, uz stručnu podršku mentora iz Telekoma Srbija, raditi na razvoju industrijski primenljivih digitalnih rešenja iz oblasti zaštite životne sredine, bezbednosti, uštede energije i resursa baziranih na IoT tehnologiji, kako bi danas putem rešavanja konkretnih problema unapredili svoja znanje i veštine, a sutra doprinosili modernizaciji društva u kojem žive.

U tom periodu, mentorski timovi Telekoma Srbija pomagaće studentima prilikom razvoja IoT rešenja, u izradi biznis modela, usvajanju projektnog menadžmenta i drugim oblastima koja su od značaja za savremeno poslovno okruženje. Pored mentorstva, Telekom Srbija obezbeđuje i IoT kitove – komponente za kreiranje uređaja kao i svoju infrastrukturu za rad timova.

Program studentske stručne prakse IoT Lab, Telekom Srbija je pokrenuo 2021. godine, u cilјu privlačenja talenata, povećanja inovacionog kapaciteta kompanije, kao i jačanja portfolija usluga zasnovanih na IoT tehnologiji. U prvom, pilot programu, pet multidisciplinarnih studentskih timova razvili su svoja digitalna rešenja u različitim oblastima, od pametne poljoprivrede, preko „zelenih“ rešenja, do servisa u okviru „Smart Home“ koncepta.

Pokretanje programa podrške obrazovanju i razvoju talenata spada među strateška opredeljenja Telekoma Srbija u okviru društveno odgovornih aktivnosti, kojima kompanija kroz različite programe i partnerstva nastoji da doprinese razvoju digitalnih znanja i unapređenju digitalnih kompetencija studenata.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.