SVAKE GODINE NA TOM MESTU DOLAZI DO DRAMATIČNIH SITUACIJA! Na NAJKRITIČNIJOJ tački u Srbiji putari dežuraju 24 sata
Sneg, Foto: foto rina

prohodnost

SVAKE GODINE NA TOM MESTU DOLAZI DO DRAMATIČNIH SITUACIJA! Na NAJKRITIČNIJOJ tački u Srbiji putari dežuraju 24 sata

"Svake godine putni pravac Preko Brdo - Odvraćenica, preko Golije predstvlja kritičnu tačku ovog puta gde snežni nanosi tokom zimskim meseci dostižu visinu i preko tri metra"

Objavljeno: 11:08h

Nakon Кopaonika koji se tokom vikenda potpuno zabeleo i planine u zapadnoj Srbiji su osvanule pod snežnim pokrivačem. Na Goliji i Javoru trenutna visina snežnog pokrivača je deset centimetara, sneg se zadržava i na kolovozu, ali svi putni pravci su prohodni.

- U od prvog novembra krenula je zimska sezona održavanja, mi smo uveli dežurstva u trajanju od 24 časa i podigli smo mehanizaciju na drugi stepen angažovanosti. Pedeset posto naših mašina radi na odžavanju kolovoza i za sada nemamo većih problema. Svih neohodnoh agregata imamo dovoljno - kazao je za RINU, Vitomor Arsović iz "Puteva Ivanjica".

Putari
Putarifoto: RINA

Tokom zime putari su sa teškom mehanizacijom najviše angažovani na održavanju putua Preko Brdo - Odvraćenica koji predstavlja najrizičniju tačku na deonici koji povezuje Ivanjicu sa Novim Pazarom. Svake godine tu dolazi do dramatičnih stuacija, jer uprkos svim apelima vozači kreću tim putem i zbog specifičnog geografskog terena za par minuta ostaju zavejani.

- Svake godine putni pravac Preko Brdo - Odvraćenica, preko Golije predstvlja kritičnu tačku ovog puta gde snežni nanosi tokom zimskim meseci dostižu visinu i preko tri metra. Deo te trase smo obezbedili barijerama kako bi smanjili rizik od mogućnosti navejavanja na kolovoz i samim tim predupredili ružne slike spasavanja zavejanih putnika koji se nađu na ovoj kritičnoj tački", dodao je Arsović.

Svi putni pravci na teritoriji Zlatiborskog okruga su prohodni, gde je takođe uvedeno dvadesetčetvoročasnovno dežurstvo putara "Užice putevi".

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.