SNEG OKOVAO SRPSKU LEPOTICU: Planina pod BELIM OGRTAČEM, meštani pripremili namirnice za čitavu ZIMU (FOTO)
Sneg, Foto: Rina

ZIMA JE TU

SNEG OKOVAO SRPSKU LEPOTICU: Planina pod BELIM OGRTAČEM, meštani pripremili namirnice za čitavu ZIMU (FOTO)

Put koji preko Golije vodi ka Novom Pazaru jedna je od najkritičnijih tački u Srbiji, i za samo par minuta može biti zavejana

Objavljeno:

Iako meteorolozi najavljuju jače padavine tokom noći, sneg je već obeleo na jednoj srpskoj, planinskoj lepotici.

To i ne bi trebalo da čudi, jer sneg na Goliji nije padao samo u avgustu mesecu. Jutro koje je osvanulo pod belim pokrivačem nije iznenadilo meštane sela Dajići na samom vrhu ove planine, prenosi Rina.

"Isken da budem, malo nas je iznenadilo što sneg i ranije nije počeo da pada. Mi smo sve pripremili što se tiče namirnica za čitavu zimu. Tako to ovde funkcioniše, jer kad vas zaveje po mesec dana ne možete doći do grada. Decembar je mesec kada mi uveliko čistimo sneg u domaćinstvu, nama je neobično što sneg na Goliji kasni, a ne što je pao", kazao je za Rinu Dušan, žitelj zaseoka Dajići na Goliji.

Sneg
foto: Rina

Ko krene preko ove ćudljive planine naročito u zimskim mesecima, zbog kritičnih tačaka koje ona ima, neohodno je da se konsultuju sa stručnim službama.

Put koji preko Golije vodi ka Novom Pazaru jedna je od najkritičnijih tački u Srbiji, i za samo par minuta može biti zavejana.

(Espreso/Telegraf/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.