ONI SU DRŽAVNA MAFIJA KOJA PO ZAKONU PLJAČKA NAROD! Ko su i šta rade privatni izvršitelji? (VIDEO)
Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

espreso istražuje

ONI SU DRŽAVNA MAFIJA KOJA PO ZAKONU PLJAČKA NAROD! Ko su i šta rade privatni izvršitelji? (VIDEO)

Nezadovoljstvo i primedbe na rad izvršitelja koji upadaju u stanove i plene imovinu sve su učestalije, a već osiromašeno društvo još više tone na dno

Objavljeno: 22:01h
Milica Božinović

Pre nekoliko dana cela Srbija bila je uz porodicu Vasić, koja je i dalje u strahu da će izgubiti krov nad glavom zbog tuđeg duga i neprofesionalnog ponašanja izvršitelja koji koriste ovlašćenja koja su im data, u svoju korist.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Julijana Vasić i njen sin Kosta uspeli su da preguraju bitku, ali borba i dalje traje. Prema njihovim rečima i rečima advokata, privatna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević zloupotrebila je položaj radi ostvarivanja sopstvene dobiti, a na štetu porodice koja usred zime može ostati na ulici, ni kriva ni dužna!

Nezadovoljstvo i primedbe na rad izvršitelja koji upadaju u stanove i plene imovinu, sve su učestalije, te već osiromašeno društvo još više tone na dno. Stoga je osnovana i inicijativa za njihovo ukidanje!

Privatni izvršitelji su uvedeni na osnovu Zakona o izvršenju i obezbeđenju koji je usvojen 5. maja 2011. godine.

DRAMA NA SENJAKU ZAVRŠENA: Od izvršitelja ni traga, ŽENA I NJEN SIN OSTAJU U SVOJOJ KUĆI! (VIDEO)

Iako je trebalo da počnu sa radom krajem 2012. požurilo se, tvrde mnogi, jer je to išlo na ruku tadašnjoj vlasti, DS, koja je na izborima imala loš rezultat. A sprovođenjem ovog zakona u delo, bilo je moguće zaposliti što više odlazećih kadrova - demokrata.

Većina tada zaposlenih izvršitelja su mahom bili iz pravosuđa i policije.

Od 1. jula 2016. godine počinje da se primenjuje novi Zakon o izvršenju i obezbeđenju, koji propisuje nova pravila i u izvršnom postupku uvodi niz sistemskih novina i daje još veća ovlašćenja javnim, odnosno privatnim izvršiteljima.

"Narodna jaka Srbija" podnela je zakon za ukidanje privatnih izvršitelja Narodnoj skupštini i bila inicijator protestnog skupa povodom iseljavanja porodice Vasić. Predsednik NJS Igor Jakšić, u razgovoru za naš portal naveo je zbog čega se zalažu za ukidanje privatnih (javnih) izvrišitelja, i objasnio kako rade i na koji način uzimaju novac od već osiromašenog naroda.

Pravnog leka za rad i greške izvršitelja sem žalbe nema. U većini slučajeva ta ista žalba ne bude prihvaćena, a građanima samo ostaje da prave "živi zid" i čekaju, a do tad korupcija sve više uzima maha...

BONUS VIDEO:

(M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.