REŠENO STAMBENO PITANJE 44 IZBEGLIČKIH PORODICA: Danas svečano uručeni ključevi stanova u Subotici!
Dodeljeni ključevi stanova, Foto: Subotica živi

ceremonija

REŠENO STAMBENO PITANJE 44 IZBEGLIČKIH PORODICA: Danas svečano uručeni ključevi stanova u Subotici!

Prisutnima se u ime korisnika koji su danas dobili ključeve svog novog doma obratila i Rajka Babić, koja je ovom prilikom istakla da su iza njih teške godine kojih se nerado prisećaju ali su čvrsto odlučili da od današnjeg dana gledaju samo napred

Objavljeno:

Svečanim uručenjem ključeva od 44 stana, danas je nakon dugog niza godina konačno rešeno stambeno pitanje 44 porodice izbeglica iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Stanovi su izgrađeni u okviru Potprojekta 8 Regionalnog stambenog programa (RSP) u Republici Srbiji, a ceremoniji svečanog uručenja ključeva prisustvovali su šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Emanuel Žiofre, ambasador Austrije Kristijan Ebner, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, drugi sekretar ambasade SR Nemačke u Srbiji, Daniel Mohseni, šefica Odeljenja za integraciju UNHCR-a u Srbiji, Ivana Jelić, direktor Jedince za upravljanje projektima u javnom sektoru Dušan Kovačević, komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije, Nataša Stanisavljević, predstavnici drugih državnih i međunarodnih organizacija i institucija i brojni građani. Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je ovom prilikom istakao da će se potruditi da Subotica postane mesto u kome će zbog radosti ovoga trenutka zaboraviti bolnu prošlost i okrenuti se ka svetloj budućnosti.

“Na današnji dan smo za jedan važan korak bliži ostvarivanju jednog od strateških državnih ciljeva, da izbegla i raseljena lica na teritoriji Srbije imaju rešeno stambeno pitanje. Ovaj projekat je primer zajedničkih nastojanja mnogo aktera na tom putu i zato želim da se u ime Grada Subotice zahvalim donatorima Evropskoj uniji, UNHCR-u, Komeserijatu za raseljena izbegla lica, kao i svim drugim partnerima koji su učestvovali u ovom projektu. Znam da su mnogi od vas sa nestrpljenjem čekali kada ćete moći da se uselite. Danas je taj dan, a ja vam sada od srca čestitam i od srca poručujem da su godine neizvesnosti iza vas. Sa ponosom konstatujem da vi danas započinjete važan korak ka sigurnijem i boljem životu” izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

1 / 8 Foto: Subotica živi

Prisutnima se u ime korisnika koji su danas dobili ključeve svog novog doma obratila i Rajka Babić, koja je ovom prilikom istakla da su iza njih teške godine kojih se nerado prisećaju ali su čvrsto odlučili da od današnjeg dana gledaju samo napred.

“Zadovoljstvo mi je da se u svoje lično ime i u ime 44 porodice koje danas dobijaju ključeve svojih stanova iz sredstava Regionalnog stambenog programa, svima vama iskreno i od srca zahvalim na svemu što ste uradili kako bi danas mi svi imali svoj dom. Ja sam sa ocem, bakom i dekom 1995. godine kao jedanaestogodišnja devojčica došla u Novi Žednik. Izbegla sam iz Srba iz Republike Hrvatske. Jedna od najlepših stvari koja nas je zadesila u Srbiji jeste što smo se zahvaljujući Regionalnom stambenom programu, donatorima, Republici Srbiji, Gradu Subotici i Komeserijatu za izbeglice, konačno skrasili i dobili svoj krov nad glavom. U to ime i u ime svih porodica kojima je danas rešeno stambeno pitanje, zahvaljujem se svima koji su nam stvorili priliku za to” izjavila je Rajka Babić.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.