ČAČANI DOBILI SVEŽE I DOMAĆE MLEKO NA "KLIK": Ovakav AUTOMAT još NISTE VIDELI, oduševićete se! (FOTO)
Mlekomat, Foto: RINA

mleko dostupno 24 časa

ČAČANI DOBILI SVEŽE I DOMAĆE MLEKO NA "KLIK": Ovakav AUTOMAT još NISTE VIDELI, oduševićete se! (FOTO)

Neobična mašina ima kapacitet 200 litara, a mleko je uvek sveže i ono što je najvažnije provereno i domaće

Objavljeno:

Građani Čačka neće više imati potrebu da mleko kupuju u prodavnicima i pitaju se da li će ga ili neće biti na rafovima. Nikola Tanasijević već 15 godina se bavi mlečnim govedarstvom i sada se osmelio da ode korak dalje i postavi mlekomat u centru grada, kako bi svojim sugrađanima obezbedio uvek sveže i kvalitetno mleko.

- Imamo sistem za mužu zatvorenom tipa, mleko direktno sa muže ide u laktofriz gde ne postoji nikakav kontakt sa mlekom, i iz tog uređaja ga dovozimo pravo ovde u centar. Hladi se na 4 stepena konstantno, kako kod nas kući tako i u ovom mlekomatu. Sirovina može najduže da stoji četiri dana, dok ga mi menjamo svaki dan i građanima nudimo usveh sveže mleko zbog samih potrošača - priča Nikola za agenciju RINA.

Nikola Tanasijević
Nikola Tanasijevićfoto: RINA

Na ovaj njegov potez nisu ostali imuni građani Čačka, koji su sa oduševljenjem prihavatili novi aparat. Neobična mašina ima kapacitet 200 litara, a mleko je uvek sveže i ono što je najvažnije provereno i domaće.

- Ovo je mnogo pametna stvar, dobijamo mleko koji sa daleko većim procentom mlečne masti, bez razblaživanja takoreći direktno, kao da smo mi pomuzli kravu. Kada su moja deca bila mala, deda im je ovakvo mleko donosio u kantama i nikada nije ni zagorelo ni zakasnilo. Ne pravim ja pitanje da li je skuplje za deset ili dvedeset dinara, već hoću da bude dobro i kvalitetno, tj da valja - zadovoljno kažu građani Čačka.

Mlekomat
Mlekomatfoto: RINA

Iako je u našoj zemlji pojava mlekomata potpuno nova, stručnjaci ocenjuju kao odluku više nego dobru, pre svega zbog hemijske ispravnosti ali i dobrog plasmana kravljeg proizvoda.

- Ovo mleko podrazumeva maksimalnu hemijsku i mikrobiološku ispravnost, odnosno hemijske parametre koji zadovoljavaju kriterijume od minimum 4,2 pa i više procenata mlečne masti - dodao je stručnnjak za stočarstvo Nebojša Brajović iz Poljoprivredne stručne službe.

1 / 6 Foto: RINA

Od štale do trpeze mleko je daleko na samo jedan klik, pa sada i Čačani imaju priliku da u samom centru grada kupe flašu domaćeg kravlje mleka bez odlaska na selo ili u trgovinu i to znatno nižoj ceni. Prvi mlekomat ovakve vrste postavljen je pre par godina u Čajetini.

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media