TEŠKI USLOVI ZA VOŽNJU, SPUSTILA SE GUSTA MAGLA NA BEOGRAD I IBARSKU: Vozači, obratite pažnju na OVE smernice
Magla, Foto: Zorana Jevtić

amss

TEŠKI USLOVI ZA VOŽNJU, SPUSTILA SE GUSTA MAGLA NA BEOGRAD I IBARSKU: Vozači, obratite pažnju na OVE smernice

Vozite sredinom saobraćajne trake, prilikom kretanja kroz gustu maglu kao orijentire koristiti središnju liniju i desnu liniju ivice kolovoza, ukoliko je obeležena

Objavljeno:

Na potezu od Lipovačke šume, odnosno od Barajeva, preko Orlovače i Žarkova, trenutno ima izuzetno guste magle.

Saobraćaj se zbog toga odvija usporeno, a vozačima savetujemo veliki oprez tokom vožnje.

Kako navodi Republički hidrometeorološki zavod, tokom večeri ponegde na severozapadu i zapadu Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda pojava magle koja smanjuje vidljivost lokalno i ispod 200 metara.

1 / 7 Foto: Printscreen/Naxikamere

Saveti za vožnju kada ima magle na putu

Smanjite brzinu, prilagodite brzinu stanju i uslovima na putu. To praktično znači da po magli treba da vozite brzinom pri kojoj ćete moći da se zaustavite pred bilo kojom preprekom kada je uočite, prenosi RTS.

Povećajte odstojanje, u uslovima smanjene vidljivosti, kao što je magla, držite veće odstojanje od vozila ispred. Time sebi dajete više vremena za reakciju u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Vozite sredinom saobraćajne trake, prilikom kretanja kroz gustu maglu kao orijentire koristiti središnju liniju i desnu liniju ivice kolovoza, ukoliko je obeležena. Kako bi se izbegla vozila iz suprotnog smera, kao i pešaci i biciklisti koji se kreću uz desnu ivicu kolovoza, nastojati da vozilo uvek bude podjednako udaljeno od te dve linije.

(Espreso / Telegraf / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.