SRBIJA PREDSEDNIKU LEVIJATANA DUGUJE MILION I PO EVRA! Unuka osnivača Nolita satanizuju jer hoće svoje!
Foto: Levijatan

espreso otkriva

SRBIJA PREDSEDNIKU LEVIJATANA DUGUJE MILION I PO EVRA! Unuka osnivača Nolita satanizuju jer hoće svoje!

Godinama se naziv Nolit i ime Pavla Bihalija koristi bez pristanka porodice, koja ima autorska prava nad ovim brendom. Umesto pravde, Pavle dobija medijski linč zbog udruženja koje vodi
Objavljeno: 10:55h

Čovek koji je u javnosti postao poznat kao osnivač "Levijatana", udruženja za zaštitu životinja, koje je fotografijom u fantomkama, gde poručuju zlostavljačima "da dolaze po njih" - izazvalo brojne reakcije, ovih dana doživljava pravi medijski linč.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

NE DIRAJ ŽIVOTINJE, NAĆI ĆEMO TE: Istina o udruženju LEVIJATAN, likovima u fantomkama koji su UZDRMALI SRPSKU JAVNOST! (FOTO)

Predstavljaju ga kao kriminalca, navodeći pri tom ono što objavljuje na svojim profilima kao dokaze, a navodno aktivnost njegovog udruženja prati i Tužilaštvo. Ono što se do sada nije znalo je da njemu država duguje preko milion evra! I taj iznos raste!

Naime, ovde je reč o nasledniku čuvenog brenda "Nolit", koji je i osnovao njegov deda, Pavle Bihali, čije ime i sam nosi.

foto: Privatna arhiva

Njegov predak je osnovao čuveni časopis "Nova literatura", koji je vodio sa svojim rođenim bratom Otom, a potom još čuveniju izdavačku kuću "Nolit". Svojevremeno je bila jedna od najvećih izdavačkih kuća u Jugoslaviji, a država je preuzela 1954. godine. Nesrećnu privatizaciju doživela je 2006. godine, kada je novi vlasnik "Zekstra", obećao da će joj vratiti stari sjaj i kulturni utiacaj koji je imala, ali to se nije desilo.

PORUKA LEVIJATANA SRBIJI: Predstavljaju NAS kao nasilnike, a nisu im problem mučitelji životinja! (VIDEO)

Nekadašnje Nolitove knjižare novi vlasnik pretvara u modne butike, uključujući i najugledniju među njima, sa imenom osnivača Pavla Bihalija.

Osim tužne kulturne činjenice, da Nolit, kao kulturna gromada Jugoslavije više de fakto i ne postoji, ime koje je porodica zaštitila, ali i koje joj prirodno pripada - decenijama je korišćeno bez saglasnosti, ali i naknade za porodicu i naslednike.

Kada je Pavle rešio da traži od države, ali i novog vlasnika nadoknadu za autorska prava, jer se godinama koristio i zaštićen brend "Nolit" i ime njegovog dede - naišao je na zid!

- Prva tužba koju smo pokrenuli je bila odbačena, jer po našem zakonu moramo da prvo ponudimo nagodbu. Kada smo nagodbu ponudili, nismo dobili odgovor, pa samo opet, treći put pokrenuli tužbu, a dobili odgovor da nagodba nije ni stigla do tužilaštva - kaže Pavle za Espreso.co.rs.

Sada sumnja da je nekome u interesu da mu napravi mrlju u dosijeu, jer država ne sklapa nagodbe sa bilo kim ko je pod istragom. Za to koriste udruženje "Levijatan" koje u medijima predstavljaju kao nasilnike, zbog fotografije i poruke onima koji zlostavljaju nedužna bića - koja je bila samo marketinški trik.

Pavle nam je inače dostavio i veštačenje o iznosu koji bi trebalo da mu, po minimalnom paušalu, bude isplaćeno za sve ove godine koje je država, a potom i novi vlasnik bez saglasnosti porodice koristilo naziv Nolit i sva grafička rešenja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.