3 STVARI IZ KUĆE KOJE NIKADA NE BI TREBALO DA POZAJMLJUJETE DRUGIMA: Veruje se da odnose NOVAC i SREĆU
Novčanik, Foto: George Mdivanian / Panthermedia / Profimedia

narodno verovanje

3 STVARI IZ KUĆE KOJE NIKADA NE BI TREBALO DA POZAJMLJUJETE DRUGIMA: Veruje se da odnose NOVAC i SREĆU

Takve komade ne treba pozajmljivati

Objavljeno:

Feng šui majstori veruju da se predmetima mogu preneti energetske vibracije ili izvesna osećanja, a takođe se može privući svađa i nesreća u kuću. Zato treba biti oprezan sa pozajmljivanjem i poklanjanjem stvari iz kuće, kao i ličnih predmeta.

Pozajmljivanje novčanika, kao i tašne smatra se veoma nepovoljnim u feng šuiju. Ovo se povezuje sa odlivanjem novca i neočekivanim troškovima. Ukoliko imate luksuzne delove garderobe, to se odnosi i na njih.

Novčanik
Novčanikfoto: Fabio Alcini / Panthermedia / Profimedia

Ma koliko da je uobičajeno da neke prijateljice pozajmljuju jedne drugima odeću, u feng šuiju se to ne praktikuje. Savetuje se da redovno pregledate i sređujete svoju odeću kao i da izbacujete ono što ne nosite i u čemu se ne osećate više lepo.

Međutim, takve komade ne treba pozajmljivati, već nameniti od srca osobi kojoj ćete ih pokloniti. Mada se podrazumeva da ćete odeću oprati, ispeglati i zašiti, ako je to potrebno, i onaj koji poklon prima treba da je opere.

Odeća
Odećafoto: Profimedia

Savetuje se da je potopi u hladnu vodu u kojoj je rastopljena šaka soli, drži u njoj oko pola sata, a zatim ispere.

Isto treba da uradite i ako kupujete neku odeću u prodavnicama sa polovnom garderobom – „second-hand“ radnjama.

Nije dobro pozajmljivati drugima svoje papuče, veruje se da to može da donese muke na poslu, zastoj u profesionalnom napredovanju. Ako ne volite da gosti hodaju po kući u cipelama, nabavite nekoliko pari najtanjih papuča, nalik onim hotelskim, koje biste mogli da im ponudite čim stignu.

Papuče
Papučefoto: Printscreen/twitter/@SCarsonOfficial

Na kraju, feng šui kaže da nikom ne treba pozajmljivati sat. Kad ga vratite na svoju ruku, s njim ćete dovući i svu lošu energiju koja možda muči osobu, naročito ako je ona u nekoj lošoj fazi.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.