U OVOJ DRŽAVI GRAĐANI LIČNO UBIJAJU KRIMINALCE NA ULICAMA KAO PSE: Da li su OVE surove metode SPAS za Srbiju? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs, AP

ŠTA JE REŠENJE?

U OVOJ DRŽAVI GRAĐANI LIČNO UBIJAJU KRIMINALCE NA ULICAMA KAO PSE: Da li su OVE surove metode SPAS za Srbiju? (FOTO) (VIDEO)

Nakon što je Ivanu Ćiriću podmetnuta bomba ispod automobila, mnogi su se zapitali da li se polako vraćamo u devedesete...
Objavljeno: 22:39h

Stanje u Srbiji u poslednje vreme neodoljivo podseća na devedesete. Obračuni mafijaša, podmetanje bombi, nerešena ubistva i brdo narkomana koje niko ne sankcioniše.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Espreso.co.rs

Juče se dogodio skoro pa filmski prizor kada je eksplodirao automobil u pokretu prilikom čega je povređen Ivan Ćirić (38), koji je ovaj automobil vozio. Inače, pored Ćirića, u ovom mafijaškom obračunu povređeno je i dvoje nedužnih građana, muškarac (36) i žena (55), koji su se nalazili u drugom automobilu, koji se u trenutku eksplozije zadesio u neposrednoj blizini.

Da li je moguće da je juče ranjeno dvoje nedužnih ljudi koji su jedva spasili glavu i da ćemo mi to gledati iz daljine. Pitanje je dana kada će neko dete nastradati u mafijaškom obračunu, a ministar policije kaže kako je država nemoćna jer ne postoje konkretni dokazi.

ŠAMARAM PROFESORA NA ČASU, NAJVEĆA SAM FACA! Ko su huligani koji terorišu celu Srbiju? (FOTO)

Treba da poverujemo da cela država ne zna ko su ti ljudi, ni šta rade? Čime se bave i kako zgrću lovu? Ne znaju ili ne smeju da kažu, šta li je gore?

Dok oni smišljaju izgovore i vređaju inteligenciju narodu, deca nam propadaju zbog droge. Ne, ovo nije kliše rečenica, ovaj problem je poprimio ozbiljne razmere.

Dok nam tone heroina ulaze sa svih strana i dok nam deca umiru po klinikama, šta mi radimo, osim što se po ceo dan bavimo trivijalnostima?

Izgleda da smo se vratili u vreme kada se mafijaši ubijaju međusobno, kada se "mečke" pale i samo najjači opstaju. Država opet stoji po strani, ne meša se u "tuđa" posla i ne pita se odakle tim ološima vozila od 100.000 evra..

Da li je Srbiji potreban Duterte? I ko je on?

foto: Reuter

"Filipinski Tramp". Predsednik Filipina, Rodrigo Duterte.

Duerte ima 71 godinu i osvojio je vlast nakon kampanje koja je izazvala veliku pažnju javnosti, a u kojoj je on svojom retorikom obećao da će protiv kriminalaca započeti "krvavi rat". On je takođe izazvao dosta kontroverzi kada je rekao da kriminalni milje na Filipinima "može zaboraviti ljudska prava".

- Ovi ku*vini sinovi uništavaju našu decu. Upozoravam vas, nemojte ulaziti u taj svet, jer ću vas stvarno ubiti. Ako znate nekog zavisnika, idite i ubijte ga, rekao je jednom prilikom šef države.

On je i van svih osuda ostao pri uredbi kojom je dozvoljeno vansudsko ubijanje osumnjičenih za dilovanje iako je, za samo mesec dana, došlo do 400 smrtnih slučajeva.

foto: Reuter

Kao rezultat, nezapamćena ubistva po ulicama Filipina unela su strah među narkomane i dilere, zbog čega se 500.000 njih već predalo policiji, a predsednik za njih planira izgradnju posebnih centara za odvikavanje.

foto: Reuter

Njegove metode su surove i nemilosrdne, ali su urodile plodom.

Neki ga smatraju novim Hitlerom i mučiteljem, dok drugi podržavaju njegove metode jer su na kraju ipak dale rezultate.

Svakako se ne treba ugledati na "filipinskog Trampa", ali je krajnje vreme da Vlada zasuče rukave i obračuna se sa kriminalnim miljeom i šljamom takozvanog "beogradskog asfalta".

Slažete li se?

Bonus video

Espreso ponovo u tematskom vozu: Ovog puta smo stigli do kranje destinacije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.