U Novom Sadu je oko hiljadu dece učestvovalo u projektu “Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje”
Foto: Grad Novi Sad

EKOLOGIJA

U Novom Sadu je oko hiljadu dece učestvovalo u projektu “Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje”

"Ekološki osvešćen građanin se ne postaje preko noći"

Objavljeno:

U Novom Sadu je oko hiljadu dece učestvovalo u projektu “Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje”.

Završnica humanitarno-ekološkog projekta „Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje!“ koju organizuje udruženje „Čepom do osmeha“, uz podršku Gradske uprave za obrazovanje održana je danas u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rumenci gde je organizovana edukacija učenika i slaganje mozaika od plastičnih čepova.

Promo
foto: Grad Novi Sad

- Ekološki osvešćen građanin se ne postaje preko noći. Niti slučajno. Neophodno je da se kroz obrazovanje i saradnju sa organizacijama civilnog sektora, koje su posvećene očuvanju životne sredine, razvije svest kod dece o eklogiji, značaju reciklaže, štetnosti plastike po životnu sredinu. Grad Novi Sad je posvećen zaštiti životne sredine, unapređenju zelenila i razvoju obrazovanja - izjavila je Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje koja je prisustvovala događaju.

Promo
foto: Grad Novi Sad

Projektom je predviđena edukacija osnovaca iz prigradskih naselja Novog Sada, a deca se uče osnovnim ekološkim principima, ali i humanosti budući da je jedan od ciljeva projekta i reciklaža čepova od kojih se dobijaju finansijska sredstva za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom.

Promo
foto: Grad Novi Sad

Predsednica udruženja „Čepom do osmeha“ Vanja Petković istakla je da je ovim projektom obuhvaćeno osam osnovnih škola iz Stepanovićeva, Šangaja, Rumenke, Budisave, Begeča, Bukovca, Sremske Kamenice i Kisača i oko 1000 mališana.

Promo
foto: Grad Novi Sad

- Ovim radionicama želimo da im pokažemo koliko oni sami, kao pojedinci, mogu da doprinesu očuvanju životne sredine i istovremeno da im razvijemo empatiju prema osobama sa invaliditetom – naglasila je Vanja Petković.

Promo
foto: Grad Novi Sad

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.