OGROMAN USPEH: Kolega Nemanja Stanković s Kurir televizije osvojio prvu nagradu za televizijsku reportažu
Foto: Promo

MEDIJSKI KONKURS

OGROMAN USPEH: Kolega Nemanja Stanković s Kurir televizije osvojio prvu nagradu za televizijsku reportažu

Nagrada se dodeljuje za priloge o praksi lokalnih samouprava, a ovogodišnje teme su bile životna sredina, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa i rodna ravnopravnost

Objavljeno:

Na ovogodišnjem medijskom konkursu „Drugačije od drugih“ u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) i uz pomoć Ambasade Švedske, naš kolega urednik i autor Nemanja Stanković osvojio je prvu nagradu za televizijsku reportažu o problemu u kome su se našli meštani Temerina zbog lokalne deponije i čestih požara koji ugrožavaju njihovo zdravlje.

U konkurenciji preko 35 pristiglih priloga, nagrađeno je ukupno 5 reportaža. Pored kolege s Kurir televizije Nemanje Stankovića, nagrade su dobili: novinarka Tamara Kitanović sa Radio Vranja, Helena Petrović s Televizije Prva, novinar Radio-televizije Vojvodine Ljubenko Zvizdić i Enes Radetinac s televizije A1.

1 / 4 Foto: Promo

Nagrada se dodeljuje za priloge o praksi lokalnih samouprava, a ovogodišnje teme su bile životna sredina, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa i rodna ravnopravnost.

„Ovo je četvrta nagrada koju osvajam na ovom konkursu. Drago mi je što nagrada dolazi od kolega novinara, a još mi je draže jer je žiri prepoznao temu zaštite životne sredine kao veoma važnu. Ponekad mi se čini kao da novinari koji se bave ovakvim temama biju sizifovsku bitku, jer na jedan ukazan ili rešen problem nailazimo na tri nova. To samo govori o važnosti osvešćivanja svakoga od nas da itekako moramo da vodimo računa o prirodi u kojoj živimo“, rekao je Nemanja Stanković prilikom dodele nagrade.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.