DA LI STE VIDELI BEBU? Sanja traži šarenog papagaja, a PRONALAZAČU nudi OVOLIKU NOVČANU NAGRADU
Ppagaj Beba, Foto: Printscree/Facebook

nestao

DA LI STE VIDELI BEBU? Sanja traži šarenog papagaja, a PRONALAZAČU nudi OVOLIKU NOVČANU NAGRADU

Sanja i vlasnici prelepe Bebe nadaju se da će se papagaj vratiti kući bezbedno

Objavljeno:

Novosađanka Sanja Vasović svakodnevno već dve nedelje objavljuje oglase u kojima moli sve ljude dobre volje da joj pomognu da se papagaj pod imenom Beba vrati u svoj dom.

Iako nije njena, svi koji su videli njen apel misle da jeste, a kako kaže za portal Telegraf.rs, njoj to ne smeta. Međutim, ono što posebno iznenađuje jeste ogromna novčana nagrada za pronalazača Bebe - vlasnik mu nudi ni manje, ni više već 1.000 evra, samo kako bi vratili nestalu Aru.

Kako kaže, već su dobili informaciju da je viđena u jednom delu grada. Nažalost, povratak Bebe kući još uvek nije uspešno izvršen.

- Jedan čovek ju je uhvatio na Detelinari, ali kako je to nezgrapno uradio, uplašio se da će joj slomiti krila i pustio ju je. Ona je odletela i iako smo brzo reagovali, nismo mogli da je nađemo. To je bio jedan jedini kontakt o njoj - napominje Sanja.

Iako se i ona i njeni prijatelji nadaju da će potraga imati srećan kraj, ne može a da ne pomisli da je papagaja već neko prisvojio. Plavo-žuta lepotica veoma je popularan kućni ljubimac i kako nam je objasnila, nema strah od ljudi.

- Kako na drveću još uvek ima plodova, moje je mišljenje da ona nije nigde stradala već da se snalazila, a potom da ju je neko prisvojio. Ona je velika ptica i ne mislim da se neki nemio događaj desio. Sa druge strane ručno je hranjena s toga joj kontakt s ljudima nije nepoznat, šta više, drag joj je. Najviše mislim da je stala na neki balkon i da ju je neko prisvojio. Sada se već opraštamo od nje ali još uvek neka nada postoji da će neki komšija čuti neke nove zvuke (po prirodi njenoj ona je glasna) i da će povezati te iste zvuke sa našom potragom za njom i dojaviti - objašnjava Sanja.

Ipak, Bebin nestanak nije teško pao samo vlasnicima i Sanji, već i Arinom partneru koji je ceo život proveo uz nju.

- Bebin partner od rođenja je doziva stalno i vrlo je nezadovoljan i nesrećan, po njegovim kricima se to vidi i nije nam drago ako je neko zadržava... Zato se i nudi tolika nagrada, jer upravo za taj novac onaj ko bi je vratio sebi može da obezbedi novog papagaja. Za žuto-plavu Aru moram da napomenem da uslovi poput stana nisu dovoljni. Mi ljudi smo ceo eko sistem na planeti poremetili i onda kad se ovo desi onda mi bude baš krivo... Odrasli su zajedno - zaključuje Sanja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.