ZA OVO ŽENSKO STRANO IME, SRBI NEĆE DA ČUJU, A HRVATI GA DAJU KAO LUDI: Ima JAKO ZNAČENJE, veoma je MOĆNO
Beba, Foto: Profimedia

DA LI STE ZNALI?

ZA OVO ŽENSKO STRANO IME, SRBI NEĆE DA ČUJU, A HRVATI GA DAJU KAO LUDI: Ima JAKO ZNAČENJE, veoma je MOĆNO

Ovo divno ime je veoma popularno kod Hrvata, a nastalo je od imena Ferenice, koje se kasnije izgovaralo kao Berenice

Objavljeno:

Izbor imena za decu nikada nije jednostavan. Sve više roditelja zaboravlja na stara, tradicionalna srpska imena i trudi se da svom detetu da originalno ili moderno ime. Zbog toga uvek imamo po nekoliko imena koja se daju par godina veoma često, a onda polako počnu da blede.

Nije retko ni da deci dajemo strana imena, a jedno ime koje u poslednje vreme roditelji mnogo vole jeste Veronika.

Ovo divno ime je veoma popularno kod Hrvata, a nastalo je od imena Ferenice, koje se kasnije izgovaralo kao Berenice.

Ono je takođe latinska verzija grčkog imena Berenika, koje je nastalo od drevnog imena Pherenike ili Pheronike iz starogrčkog jezika. U prevodu, ime Veronika znači "doneti pobedu", "pobedonosna" (u ime grčke boginje pobede Nike), jer je sastavljeno od dve reči, "pherein", što znači doneti, i "nike", što znači pobeda.

Beba
foto: Profimedia

Postoji i legenda prema kojoj je Veronika obrisala znoj sa Isusovog lica kada je išao na Kalvariju. Nakon toga Hristovo lice utisnuto je na tkaninu, a pojavila se 'prava slika' (latinsko 'ikona vera'). Zbog toga se Veronika može prevesti i kao 'čista slika'.

Kakve su osobe sa imenom Veronika?

Osobe koje nose ime Veronika pravi su pustolovi - one vole svoju slobodu, nezavisnost i spremne su na sve kako bi zadržale tu slobodu. Ponekad su malo impulsivne, ali cene bliske ljude koji ih u pravom trenutku podsete na njihove ciljeve. Vrlo su nežne, ponekad stidljive i osetljive.

Veronike su umetničke duše, a vrlo su uspešne u slikarstvu, crtanju, sviranju ili pisanju. Iskrene su, optimistične i uvek znaju da pruže reč utehe, što ih čini sjajnim prijateljicama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media