NARODNA VEROVANJA DA NIKAD NE OSTANETE BEZ NOVCA: Za 1 STVAR sa METLOM Srbi nisu ČULI
Novac, Foto: George Mdivanian / Panthermedia / Profimedia

pokušajte

NARODNA VEROVANJA DA NIKAD NE OSTANETE BEZ NOVCA: Za 1 STVAR sa METLOM Srbi nisu ČULI

Kako da se novac u kući odomaći?

Objavljeno: 08:32h

I dok svi vredno iščitavaju feng šui preporuke za blagostanje, treba napomenuzi da i srpska narodna baština obiluje verovanjima i predlozima kako da novac u kuću prizovemo i da ga sačuvamo.

Kako da se novac u kući odomaći? Ako ste ikada zatražili finansijski savet od nekog svog starijeg ukućana, saznali ste da se novac prijatelju ne pozajmljuje utorkom i da ćete šefu povišicu tražiti isključivo sredom, tokom radnog dana.

Takođe vam je sigurno skrenuta pažnja da bi sve poslove koji se tiču novca trebalo obavljati samo tokom jutra, jer večernje i noćne kalkulacije ove vrste vode u propast.

Novac u džepu

Evri, Evro, Euro, Novac
foto: Profimedia

U džepove kaputa u ormaru stavite sitan papirni novac, na primer 10 ili 20 dinara, ali ni slučajno nemojte stavljati novac u probušene džepove. Komšijama nemojte pozajmljivati so ili hleb, jer će tada finansijska sigurnost preći njima.

Metla sa drškom okrenutom ka podu

Metla u kući treba da stoji tako da joj drška bude na podu, a u najmanjem džepiću novčanika treba čuvati novčanicu male. Društvo treba da joj pravi i srećna novčanica – prvi novac zarađen od nekog posla ili onaj koji vam je dao neko dobar – taj se novac nikad, ali nikad ne troši.

Kovanice

Tegla, Novac, Novčići
foto: Profimedia

Kovanice trebate čuvati, a novčanik vam nikad ne sme biti prazan – barem par kovanica uvek morate imati sa sobom. U kući uvek mora biti jedna velika novčanica koju morate čuvati barem godinu dana, kako bi se napunila vašom energijom i počela privlačiti drugi novac.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.