IVAN (32) JE PREMINUO OD MOŽDANOG UDARA, A PORODICA NIJE IMALA NOVCA DA GA SAHRANI: Borčani su pokazali ZLATNO SRCE
Ivan S., Foto: Društvene mreže

SVAKA ČAST!

IVAN (32) JE PREMINUO OD MOŽDANOG UDARA, A PORODICA NIJE IMALA NOVCA DA GA SAHRANI: Borčani su pokazali ZLATNO SRCE

Borčancima ovo nije prvi put da pomažu jedni druge

Objavljeno:

Žitelji naselja sa leve obale Dunava, Borče, pokazali su ponovo da imaju zlatno srce i da su tu jedni za druge kada je najteže. Ovaj put ujedinila ih je smrt Ivana S. (32) koji je iznenada preminuo usled moždanog udara, a njegova porodica, nažalost, nije imala novca da ga sahrani.

Na Instagram grupi "Grupa Krnjača, Kotež, Borča, Ovča, Padinska skela" juče je objavljen apel u kojem se mole svi oni koji prate ovu stranicu da uplatom, po sistemu "koliko ko može" pomognu porodicu preminulog Ivana. Sa istom namerom u kraju gde je Ivan živeo, Centru 1, postavljena je kutija za prikupljanje pomoći za porodicu kojoj je bilo potrebno da sakupi 180.000 dinara da bi ga sahranila kako dolikuje.

Ivan S.
foto: Društvene mreže

Do tog trenutka, njegovo telo je i dalje bilo u kapeli, jer porodica nije imala novca da plati troškove, čime je tuga bila još veća.

"Poštovani u prodavnici "Papagaj" u Borči, Cenatar 1, nalazi se kutija u kojoj se ubacuju pare za preminulog Ivana S. Njegovi nemaju para da ga sahrane. Ivan je 90-to godište i umro je od moždanog udara. Svaka pomoć je dobrodošla", glasila je poruka koja je sinoć objavljena na stranici "Grupa_kkbops"

Ubrzo nakon ove objave, javio se neko od njegovih poznanika sa novim informacijama. Priča o Ivanu je tu postajala još teža.

"Skupili su oko 50.000 dinara, kupili dečku gardarobu za sahranu. Za grobno mesto im traže 107. 000 dinara plus kapela mora da se plati za nekih sedam dana koliko je tamo. Ima samo majku koja je bolesna.".

Ivan S.
foto: Društvene mreže

A onda, zlatno srce Borčanaca koji i pored svoje muke, još uvek nisu slepi za tugu i nemoć drugih kojima je ruka prekopotrebna.

Naime, u nešto manje od 24 sata angažovanja, prikupljeno je 203. 000 dinara. sa tom cifrom, porodica mladića, majka koja je bolesna i baka, navodno će moći danas da sahrane Ivana.

"Drugari uspeli smo da prikupimo novac za sahranu našeg komšije Ivana i da se vrati termin sahrane za danas. Ivan će biti sahranjen u 13h na Novom groblju. Skupljeno je 203.000 dinara što će biti dovoljno da se izmire troškovi oko sahrane i drugi troškovi koji iznose oko 180.000 dinara. Hvala svima puno što ste delili, uplaćivali, davali podršku. Hvala što ste pomogli oko vraćanja termina sahrane. Zajedno možemo se. Ivane, počivaj u miru, i neka te anđeli čuvaju", navodi se u obaveštenju stranice koja je objavljeno jutros oko osam časova.

Borčancima ovo nije prvi put da pomažu jedni druge. Prošle godine, prvo lokalno stanovništvo, a kasnije i čitavu Srbiju, rasplakla je priča o porodici Mladenović.

Ivan S.
foto: Društvene mreže

Naime, oktobra prošle godine nad porodičnom kućom porodice Mladenović u Borči nadvila se velika tuga, ona najveća. Otac Branko je ostao bez žene sa kojom je delio dobro i zlo godinama, a četvoro dece bez majke, koja je izdahnula nakon što je izgubila borbu sa virusom korona.

Za sahranu nisu imali. Tu im je opština Palilula pomogla. A ostalo je da se plate dugovi za struju i da se kuća dotera u stanje normalno za život. Jer, iako je spolja delovala veliko, unutra je sve mirisalo na siromaštvo. Četvoro dece, spavalo je i provodilo dane u neadekvatnim uslovima.

Tada je grupa građana Borče sakupila veliku svotu novca, platila račune, stavila novu stolariju i od kuće napravila dom za Mladenoviće. Pomoć je stigla i od drugara Brankove dece, od škola "Stevan Sremac" i Poljoprivredne škole. Takođe, u akciju su bili uključeni i mališani iz OŠ "Rade Drainac".

U oba slučaja, odziv građana je bio velik, ako neko nije imao novca, pomogao je deljenjem objave ili onako kako je u tom trenutku najbolje umeo i mogao. Bez pitanja i previše priče, onako kako to i rade ljudi velikog srca.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.