SITUACIJA NA UKRAJINSKOM FRONTU: Da li dolaze još žešće borbe tokom zime ili ima mogućnosti za pregovore?
Usijanje, Foto: Promo

usijanje

SITUACIJA NA UKRAJINSKOM FRONTU: Da li dolaze još žešće borbe tokom zime ili ima mogućnosti za pregovore?

Da li je zbog rakete u Poljskoj poljuljano poverenje Zapada u Zelenskog? Da li je veća mogućnost eskalacije na frontu ili mirovnih pregovora za stolom?

Objavljeno:

Na frontu u Ukrajini sve je teže! Pored ruskog granatiranja i potpunog uništenja zemlje za poslednjih devet meseci, Ukrajinci se suočavaju i sa nestankom struje i to u danima prvog snega i temperature koja je pala deset stepeni ispod nule. U regiji Kijeva koji se danima bombarduje, trenutno je više od deset miliona ljudi bez električne energije i grejanja!

Brojna domaćinstva su i bez vode, a pored zaoštravanja ratnih dejstava, neprijateljstvo dolazi i u predstojećoj zimi. Dok bombe padaju i na Kijev, ali i na Krim, nadu uliva susret u Ankari i mogući pregovori na relaciji Kremlj-SAD. S druge strane, situaciju je zakomplikovala raketa koja je pala na teritoriju Poljske, članice NATO, a za koju se ispostavilo da je potekala od ukrajinske vojske.

U Usijanju pitamo:

Da li je zbog rakete u Poljskoj poljuljano poverenje Zapada u Zelenskog? Da li je veća mogućnost eskalacije na frontu ili mirovnih pregovora za stolom? Kako će civili dočekati ledenu zimu bez struje, vode, grejanja, energenata?

Ivan Miletić, Institut za javnu diplomatiju

Andrej Mlakar, urednik rubrike Planeta portala Kurir.rs

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.