PROJEKAT ZASADI DRVO - OZELENJAVANJE GRADOVA: KRALJEVO prvi grad od 10 planiranih u ovoj sezoni
Foto: Promo

Zasadi drvo

PROJEKAT ZASADI DRVO - OZELENJAVANJE GRADOVA: KRALJEVO prvi grad od 10 planiranih u ovoj sezoni

Podstaknuto ekonomski svesnom preduzimljivošću JP Srbijašume koja je institucionalni partner akcije "Zasadi drvo" već četvrtu godinu obezbeđuje sadnice na teritoriji Srbije, kako za pošumljavanje, tako i za ozelenjavanje gradskih sredina

Objavljeno:

Drvo je glavno oružje u borbi protiv klimatskih promena i aerozagađenja. Ove sezone, četvrte po redu, krilatica projekta “Zasadi drvo” je “Društvo prirodi ili priroda društvu?” u okviru koje će Adria Media Group I dm drogerie markt zajedno sa institucionalnim partnerima I volonterima posaditi čak 250 hiljada sadnica. Pored pošumljavanja, još jedan od glavnih ciljeva projekta jeste I ozelenjavanje deset gradova širom Srbije, a Kraljevo je prva gradska sredina koja će biti bogatija zelenilom zahvaljujući projektu “Zasadi drvo”.

05:03

REGION KRALJEVA JE POD ŠUMAMA, ALI SADA JE RED I DA GRAD POZELENI! Velika akcija AMG Zasadi drvo obara sve rekorde

- Što se tiče teritorije grada Kraljeva ona je jako šumovita, pod šumama je 46 odsto. Ali u urbanim naseljima fali zelenila i mi svake godine imamo ovakve akcije - kaže Branka Čubrilović iz odseka za zaštitu životne sredine GU Kraljevo.

Podstaknuto ekonomski svesnom preduzimljivošću JP Srbijašume koja je institucionalni partner akcije "Zasadi drvo" već četvrtu godinu obezbeđuje sadnice na teritoriji Srbije, kako za pošumljavanje, tako i za ozelenjavanje gradskih sredina.

- Primetan je procenat veće pošumljenosti koji iznosi 40 odsto čime je dostignut evropski nivo, a mi idemo i na više toga - kaže Dragan Reljić iz JP Srbijašume.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.