SRAMNO PONAŠANJE U ŠKOLAMA: Ko je za to kriv?
Usijanje, Foto: Promo

usijanje

SRAMNO PONAŠANJE U ŠKOLAMA: Ko je za to kriv?

Odgovore ćemo tražiti u Usijanju: Ko je kriv za sramno ponašanje u školama? Zbog čega se degradirao autoritet profesora?

Objavljeno:

Za samo nekoliko dana svedoci smo dva skandala u školama u Srbiji koji su isplivali u javnost. Jedan je u Trsteniku, drugi u Kragujevcu. U Trsteniku su đaci Tehničke škole nasred časa profesorki namerno izmakli stolicu, pustili je da padne na pod, sve to snimali, a zatim se smejali i video postavili na društvene mreže.

U Kragujevcu nešto drugačija situacija, ali opet s ciljem da se ismeva profesor. Učenici trećeg razreda jedne srednje škole napravili su profil na Instagramu, slali poruke svom razrednom starešini i lažno se predstavili kao žena koja mu se udvara. Tako su ga namamili da pošalje svoju fotografiju u donjem vešu, a onda je objavili na internetu. To je ono što je isplivalo u javnost, a šta se dešava svakodnevno u četiri zida učionica, ostaje pitanje.

Odgovore ćemo tražiti u Usijanju: Ko je kriv za sramno ponašanje u školama? Zbog čega se degradirao autoritet profesora? Da li su krivi oni, roditelji, društvo, savremene internet komunikacije? Kako je u drugim razvijenijim zemljama? Da li je moguće da nastavnici dobiju status službenog lica i šta bi to rešilo?

Gosti Usijanja:

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije

Zorica Mršević, naučna savetnica Instituta za društvene nauke

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.