POTRAGA ZA CRNIM PANTEROM U APATINU ĆE BITI SUSPENDOVANA? Ovo je mogući RAZLOG!
Panter, Foto: Printscreen, Facebook

MISTERIJA CRNOG PANTERA

POTRAGA ZA CRNIM PANTEROM U APATINU ĆE BITI SUSPENDOVANA? Ovo je mogući RAZLOG!

Prema izjavi pomoćnika pokrajinskog sekretara poljoprivrede za sektor lovstva, Nemanje Ivanovića, datoj javnom medijskom servisu, potraga koju je on koordinisao, u ovom momentu je suspendovana

Objavljeno:

Nakon višednevne pretrage Prigrevačke šume u okolini Apatina i tamošnje Banje Junaković, potraga za navodnim crnim panterom je do daljnjeg suspendovana.

Naime, dronovi i termalne kamere koji su prilikom traganja korišćeni, spakovani su, a potraga obustavljena, prenosi Dnevnik.rs.

Prema izjavi pomoćnika pokrajinskog sekretara poljoprivrede za sektor lovstva, Nemanje Ivanovića, datoj javnom medijskom servisu, potraga koju je on koordinisao, u ovom momentu je suspendovana, iako su svi učesnici u njoj spremni da je nastave ukoliko se pojave novi dokazi o tome da se u ovom ataru nalazi egzotična divlja velika mačka.

Kako je Ivanović rekao, nakon detaljnog pregleda terena koji je trajao danima nije pronađen ni jedan nedvosmislen dokaz o postojanju ovog predatora u šumama i na poljima oko Apatina, odnosno u ovom delu Podunavlja. Nisu pronađeni relevatni tragovi na tlu, boravka i ishrane same zveri niti su prijavljena nova viđenja ovakve životinje, pa je osnovan zaključak da su pojedina svedočenja i nedovoljno jasan video snimak isuviše "klimavi" dokazi koji bi opravdali dalje angažovanje brojnog ljudstva, stručnjaka i opreme u potrazi za najverovatnije nepostojećom zveri.

Panter
Panterfoto: Printscreen, Facebook

Ili je zver uznemirena potragom vrlo brzo otišla sa ovog terena, ili zapravo nije ni postojala, već se radi o uobrazilji očevidaca izazvanoj nedovoljnim poznavanjem ovakve životinjske vrste, smatraju stručnjaci palićkog Zoološkog vrta, koji će preventivno, baš kao i lovočuvari Javnog preduzeća "Vojvodina šume" i pripadnici MUP Srbije, ostati u pripravnosti ukoliko bude potrebno da se potraga za crnim panterom nastavi.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.