MALI TODOR NE MOŽE DA KRENE KUĆI DOK BOLNICI NE PLATI DUG: "Ako treba, idemo i na kraj sveta za njega"
Todor Stojanović, Foto: Printscreen / Budi human

1277 na 3030

MALI TODOR NE MOŽE DA KRENE KUĆI DOK BOLNICI NE PLATI DUG: "Ako treba, idemo i na kraj sveta za njega"

Uspavani Todor ne može da krene kući dok se bolnici ne plati dug: "Ako treba, idemo i na kraj sveta za njega"

Objavljeno:

Todor Stojanović je beba stara 15 meseci, koja je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Roditeljima se velika radost preko noći pretvorila u strepnju i tugu. Todor ima konstantne napade, koji su toliko stravični da mališan prestaje da diše, a pravu dijagnozu niko ne zna i pored svih ispitivanja. Pored sve muke, roditeljima dodatni problem stvaraju novčana sredstva, koja su preko potrebna i to do petka, imaju svega tri dana da sakupe 40.000 evra.

"Todor je rođen kao zdrava beba, ali je potom počeo da dobija napade. Ti napadi izgledaju nešto poput epilepsije, ali i gore, jer on zakoluta očima i prestane da diše", priča Stevan Todorov tata.

Konstantno lečenje i ležanje u bolnici

"Stalno smo ga vodili po lekarima, prime ga u bolnicu, bio je na respiratorima i pokupio sve moguće infekcije, mislimo da je čak i koronu preležao. Bio je na Institutu za majku i dete, po bolnicama u Nišu jer smo iz Niša, ma gde nismo bili".

Veliki strah pretvorio se u realnost. Biopsija je pokazala strašne rezultate. "Budući da nismo znali, i danas ne znamo koja je konačna dijagnoza, biopsije su pokazale da se detetu likvidi skupljaju u koži i mišićima, ali da to nije sve, već i da mu je mozak atrofirao. Postoji i šansa da se likvidi skupljaju i zadržavaju u mozgu i to čekamo da se ispita", priča otac koji je u srbiji dok je majka Monika sa sinom u Turskoj.

Todor Stojanović
Todor Stojanovićfoto: Budi human

Turska im je jedini spas. Njihov Todor je sada dete koje samo spava. "Čuli smo da je Turska dobra i uputili smo dete tamo, našli kliniku koja nam je rekla da će on ostati u bolnici nekih deset dana, a to se pretvorilo u šest meseci. On sada u petak izlazi iz bolnice, tamo je na intenzivnoj nezi, jer ne može da boravi na odeljenju, imaju i oni problem sa raznim virusima. On je, ne znam kako bih vam opisao, dete koja konstantno spava i hrani se preko stomaka. Ja sam medicinski radnik pa je to olakšanje što veliki broj stvari razumem".

Veštačko disanje i trauma za ceo život

"On je jako često dobijao napade. Dođemo iz bolnice u 12 sati, a u 13 sati smo opet tamo. Majka mu je davala veštačko disanje kod kuće, jer samo prestane da diše. Lekari su nam rekli da ako se ne nađe dijagnoza, da se čeka kraj, a ja o tome ne želim da mislim. Ako treba, idemo i na kraj sveta za njega".

Cifra je ogromna, a rok koji imaju da je skupe sada iznosi samo tri dana.

"Nama je za izlazak iz bolnice potrebno 40.000 evra, on sada u petak izlazi, a mi na računu fondacije imamo oko 10.000 evra. Molimo sve ljude koji mogu da nam pomognu. Pored toga, potreban nam je i novac za dalje lečenje."

Za Todorovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Todoru!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001381821-75

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001381786-83

IBAN:

RS35160600000138178683

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.