Nove metode lečenja na VMA: Hlađenjem vena protiv aritmije!
Foto: Arhiva VMA

Dobra vest

Nove metode lečenja na VMA: Hlađenjem vena protiv aritmije!

Na čelu tima kardiologa VMA bio major dr Ognjen Gudelj, a krioprocedure obavljene su u saradnji sa timom stručnjaka iz Instituta za kardiologiju u Budimpešti, Mađarska koje je predvodio dr Foldesi Čaba Lazlo
Objavljeno: 13:23h

Pet interventnih procedura krioablacije - lečenja srčanih aritmija tehnikom hlađenja uspešno je urađeno na Klinici za kardiologiju Vojnomedicinske akademije, saopšteno je iz ove ustanove.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Krioprocedure urađene su 23. i 24. januara bez komplikacija i pacijenti su otpušteni sa lečenja sa regularnim srčanim ritmom - kaže se u saopštenju.

Na čelu tima kardiologa VMA bio major dr Ognjen Gudelj, a krioprocedure obavljene su u saradnji sa timom stručnjaka iz Instituta za kardiologiju u Budimpešti, Mađarska koje je predvodio dr Foldesi Čaba Lazlo (Földesi Csaba László)

Krioablacija - tehnika hlađenja spoja plućnih vena i samog srca do -51 stepena Celzijusovih, koristi se u lečenju atrijalne fibrilacije. Njom se uspešno otklanjaju aritmogeni fokusi kod mlađih pacijenata i onih kojima dosadašnje lečenje nije dalo zadovoljavajući efekat.

Uvođenjem kriotehnologije u medicinsku praksu Vojnomedicinska akademija postaje druga ustanova u zemlji sa ovim vidom lečenja.

BONUS VIDEO:

U ovim gradovima Srbije u januaru se desio BEJBI BUM!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.