LOLICA DEBELICA JE BORAC I LENJIVAC U ISTO VREME: Pregurala je 2 teške bolesti, ali MRZI da šeta duže od 15 minuta
Lola, Foto: Aleksa Petrović

espreso ljubimac

LOLICA DEBELICA JE BORAC I LENJIVAC U ISTO VREME: Pregurala je 2 teške bolesti, ali MRZI da šeta duže od 15 minuta

Lola je Mops, ima četiri godine, dolazi nam iz Valjeva i pravi je mali lenjivac

Objavljeno:

Lolicu smo sreli dok se laganim koracima šetkala po Tašmajdanu.

Lola
Lolafoto: Aleksa Petrović

Pošto nije neki ljubitelj šetnje, dobro joj je došlo da malo dane dušom dok smo je mi fotkali. Naravno, iskoristila je momenat i da čapne omiljenu poslasticu.

Lola
Lolafoto: Aleksa Petrović

Lola je Mops, ima četiri godine, dolazi nam iz Valjeva i pravi je mali lenjivac.

Dok je Lola pozirala ispred našeg objektiva, mi smo porazgovarali sa vlasnicom koja nam je kazala da Lola nikako ne voli da šeta, pa tako dnevno šetaju svega 15 minuta, a nekad uopšte i ne izlaze.

Lola
Lolafoto: Aleksa Petrović

- Lenja je previše, ne voli čak ni da se druži sa ostalim psima, ali zato voli sa ljudima. Posebno joj je zanimljivo kada su tu deca - kazala je Lolina vlasnica.

Inače, Lola je i jedan veliki borac! Imala je mačiju kugu, a nakon toga i epilepsiju. Zbog greške veterinara se šlogirala, ali se na svu sreću oporavila.

1 / 6 Foto: Aleksa Petrović

- Pre 4 godine dobila sam je kao poklon od svog deke kada mi je bila najpotrebnija. Nažalost vreme je pokazalo da je Lola jako slaba.. sa 6 meseci dobila je mačiju kugu i tada je krenula naša prva borba za nju. Rekli su mi da se ne nadam, ali ja sam ipak želela da pokušam da je lečim. Lečenje je bilo jako teško, ona je bila jako loše - priča nam Lolina vlasnica.

"Ja je samo obožavam i ne dam"

- Deseti dan njene bolesti, ona je samo disala, ali moja hrabrica nije želela da odustane. Kada su nam rekli da je kraj, ona je stala na noge! Nakon dve godine, Lola je dobila epilepsiju i zbog neadekvatne terapije dobila infarkt mozga, jedini predlog veterinara bio je da se ona uspava, jer noć neće preživeti. Lola nam je ponovo pokazala koliko želi da bude sa nama i stala na noge u ambulanti. Sutradan sam čula za jednog jako dobrog profesora u Beogradu i to mi je delovalo kao poslednjašsansa. Uz njegovu pomoć, Lolinu snagu, želju da živi i našu ljubav, ona je sa nama. Tako bar kažu, da je čudo što je ona živa. Pokazala mi je kako se voli i bori za život. Pokazala je da nikada ne odustanem. A ja, ja je samo obožavam i ne dam! - kazala nam je ona.

Zanimljivosti o Mopsu

Mops se često opisuje kao mnogo karaktera u malom telu. Ovi čvrsti, kompaktni psi deo su grupe pasa igračaka Američkog kinološkog kluba i poznati su kao klovnovi psećeg sveta jer imaju odličan smisao za humor i vole da se hvale.

Mopsi koji su prvobitno odgajani kao kućni psi, odlično uspevaju u ljudskom društvu. Veoma su osetljivi i iako mogu da budu odlični kućni ljubimci, neće im se svideti da ostanu sami kod kuće previše vremena tokom dana. Iako ovi štenci imaju tvrdoglavu stranu, posebno što se tiče kućnog treninga, oni su razigrani, nežni psi koji će se dobro slagati čak i sa drugim kućnim ljubimcima. Ako tražite ljubaznog i opuštenog druga, ovo je možda pasmina za vas!

Ne očekujte da će mops loviti, čuvati ili hvatati bačeni predmet. Mopsi su odgajani da budu saputnici i upravo to oni najbolje rade. Mops žudi za naklonošću – i vašim krilom – i veoma je nesrećan ako njegova odanost nije uzvraćena.

Ima tendenciju da bude miran pas, zadovoljan da vam sedi u krilu dok čitate knjigu ili gledate film. To ne znači da je mops lenština. Au contraire. On je razigran, komičan pas koji uživa u životu i oduševljava svog vlasnika glupim ludorijama.

Na temperament utiče više faktora, uključujući naslednost, obuku i socijalizaciju. Štenci lepog temperamenta su radoznali i razigrani, spremni da priđu ljudima i da dozvole da ih drže. Odaberite štene koje će vas sresti na sredini puta, a ne ono koje tuče svoje drugove iz legla ili ono koje se krije u uglu.

Uvek upoznajte bar jednog od roditelja – obično je majka ta koja je na raspolaganju – kako biste bili sigurni da imaju prijatne temperamente koji vam odgovaraju. Upoznavanje braće i sestara ili druge rodbine takođe je korisno za procenu kakvo će štene biti kad poraste.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.