RAZIGRANA I NEZAUSTAVLJIVA JEDVA JE PRISTALA DA ISPOZIRA ZA NAS: Upoznajte Beki - glavna je zvezda na Kalemegdanu
Beki, Foto: Espreso

espreso ljubimac

RAZIGRANA I NEZAUSTAVLJIVA JEDVA JE PRISTALA DA ISPOZIRA ZA NAS: Upoznajte Beki - glavna je zvezda na Kalemegdanu

Kako nam je vlasnica rekla, Beki kada je napolju ništa je ne zanima

Objavljeno:

Vitku i razigranu Beki kojoj nismo mogli da odolimo, sreli smo dok je trčkarala po Kalemegdanu.

Beki
Bekifoto: Aleksa Petrović

U početku Beki nije bila naročito zainteresovana da pozira za rubriku Espreso ljubimac, ali se nakon toga predomislila i izdvojila nekoliko trenutaka za nas.

Beki
Bekifoto: Aleksa Petrović

Beki je kavašon i ima punih 9 godina i svakog dana šeta čak i po tri, četiri puta dvevno.

Beki
Bekifoto: Aleksa Petrović

Kako nam je vlasnica rekla, Beki kada je napolju ništa je ne zanima.

Inače, ova lepotica je svakodnevno na Kalemegdanu i poznaje svaki ćošak, a najviše voli kada okolo juri veverice.

1 / 5 Foto: Aleksa Petrović

Zanimljivosti o kavašonima

Kavašon (Cavachon) pripada grupi malih pasa. Njegova težina je od 4,4 - 9 kg. Postoji više varijanti u boji krzna (crno - bela, crveno - bela ili varijante u tri boje). Krzno je svilenkasto, meko, blago talasasto ili nežno kovrdžavo. Nastali su ukrštanjem dve rase - Cavalier King Charles Spaniel i Bichon Frise.

Poseduju krupne izražene oči i sportski duh. Oni su hitri, oprezni, uporni, odlučni, živahni, veseli psi. Cavachon je odan, nežan, plemenit pas. Veoma su odani porodici i ne osećaju se dobro ukoliko im ne posvećujete dovoljno pažnje, ili ih ostavljate duži deo dana same. Dobro se slažu sa starijom decom, pa čak i sa mlađom, ukoliko odrastaju zajedno, kao i sa drugim psima, mačkama ili drugim kućnim ljubimcima. Ovi psi nisu agresivni ali postaju oprezni i upozoravaju svoju porodicu na posetioce uobičajenim oglašavanjem.

U zavisnosti od tipa krzna, zahtevaju uobičajeno četkanje ili profesionalnu negu (šišanje). Takođe je neophodna redovno higijena ušiju. Dentalna higijena je takođe važna, da bi se prevenirao nastanak karijesa i u kasnijem uzrastu gubitak zuba. Osetljivi su na ektoparazite, skloni kožnim problemima, infekcijama ušiju, srčanim problemima i displaziji kuka. Rana socijalizacija i obuka se preporučuju. Nekada nije lako obučiti ga i dresirati. Pri obuci i treningu ovih pasa morate biti čvrsti, odlučni, nepokolebivi, jasni, istrajni, strpljivi i dosledni. Cavachon je relativno aktivan u kući i dobro podnose život u stanu, uživaju u porodičnim aktivnostima, bezbedno ih je šetati na povodcu i vole igru u parku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.