NIJE PRAVOSLAVAC I LAŽNO SE PREDSTAVLJAO DA BI OPUSTOŠIO CRKVU: Novi detalji SRAMNE KRAĐE u Konjevićima
Slika sa lica mesta, Foto: RINA

krađa

NIJE PRAVOSLAVAC I LAŽNO SE PREDSTAVLJAO DA BI OPUSTOŠIO CRKVU: Novi detalji SRAMNE KRAĐE u Konjevićima

"Uzimanje materijalnih stvari poput novca neće mnogo narušiti ovaj hram, to će se povratiti"

Objavljeno:

Vest da je nepoznat muškarac ukrao novac iz crkve u Кonjevićima kod Čačka juče je obišla Srbiju. Ovaj sramotan čin zabeležile su sigurnosne kamere, na kojima se jasno vidi muškarac srednjih godina kako uzima priloge koji su stavljeni pored i ispod oltara. Policija za njim još uvek traga, a iako se predstavljao kao veliki vernik ispostavilo se da ovaj lopov nije čak ni pravoslavac već najverovatnije islamske veroipsovesti.

- Кradljivac koji je na krajnje perfidan način oskrnavio Crkvu Svetog cara Кonstantina i carice Jelene predstavljao se lažno. Prema mojim saznanjima on je bio druge vere, a lažno je koristio ime Rastko Bjelić nalik Svetom Savi. Dolazio je nekoliko puta tokom sedmice tražeći blagoslov da se moli vrteći istrošenu brojanicu koja je ukazivala da je on duži niz godina vernik, kazao je za RINU, protojerej Miodrag Todorović starešina crkve.

Crkva
Crkvafoto: Printscreen/Youtube/Nun Christina - Oceanitissa

Ova krađa u Кonjevićima nije čak ni prvo slično delo koje je počinio muškarac predstavljajući se kao Rastko. Na njegovom udaru našlo se još nekoliko bogomolja.

- Uzimanje materijalnih stvari poput novca neće mnogo narušiti ovaj hram, to će se povratiti. Ono što mene lično plaši jeste da ukoliko se ovo nastavi mogu ukrasti mošti svetog Nektarija Eginskog, Svete velikomučenice Ognjene Marije, i još mnogih drugih svetitelja, koje se nalaze u samom hramu. To bi prouzrokovalo veliku duhovnu štetu koja bi bila nenadoknadiva, zaključio je protojerej.

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.