ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Kada je otrov istekao, da li je manje ili više štetan - "DIVLJE PRIČE"
Divlje priče, Foto: Printscreen/Youtube/ Rotten Tomatoes Indie

OBAVEZNO POGLEDAJTE

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Kada je otrov istekao, da li je manje ili više štetan - "DIVLJE PRIČE"

Najgledaniji argentinski film svih vremena

Objavljeno: 15:23h

Espreso je danas za vas pripremio nezaboravan film crne komedije koji je sastavljen od šest ludih segmenata - "Divlje priče".

"Divlje priče" su antologijski film na španskom jeziku iz 2014. godine koji je napisao i režirao argentinski reditelj Damian Šifron.

Film, koji je koprodukcija Argentine i Španije, sastavljen je od šest samostalnih kratkih priča sa zajedničkom temom katarze, nasilja i osvete.

Divlje priče
foto: Wikipedia

Glumačku postavu čine: Rikardo Darin, Oskar Martinez, Leonardo Sbaralja, Erika Rivas, Rita Korteze, Hulijeta Zilberberg i Dario Grandineti.

Četiri filmske priče bile su delimično zasnovane na Šifronovim stvarnim iskustvima i sve su bile planirane ili kao trileri ili drame.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Rotten Tomatoes Indie

Film je zasnovan na Šifronovom shvatanju zapadnog kapitalističkog društva kao kaveza i oslikavaju trenutak u kojem neki ljudi postaju toliko frustrirani okolinom da ne mogu da se ponašaju na društveno očekivani način.

Kao takvog, on ga opisuje kao film o zajedničkoj ljudskoj potrebi za slobodom protiv potrebe društva da psihološki potiskuje životinjske osobine ljudi.

"Divlje priče" su najgledaniji argentinski film svih vremena i bio je rekorder na blagajnama u Argentini, sa zaradom od 11,7–21,1 miliona američkih dolara za ukupno 30,6–44,1 miliona dolara širom sveta.

(Espreso/Tamara Marić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.