PROSLAVLJEN DAN SREMSKE MITROVICE I GRADSKA SLAVA MITROVDAN: Prisustvovali gosti iz prijateljskih gradova! (FOTO)
Gradska slava, Foto: Grad Sremska Mitrovica

SLAVSKA KUĆA

PROSLAVLJEN DAN SREMSKE MITROVICE I GRADSKA SLAVA MITROVDAN: Prisustvovali gosti iz prijateljskih gradova! (FOTO)

Da Sremska Mitrovica ima prijatelje sa svih strana pokazali su prisutni gosti iz bratskih i prijateljskih gradova, kao i institucija sa kojima grad blisko sarađuje

Objavljeno:

Grad Sremska Mitrovica je obeležila svoj Dan i gradsku slavu i Mitrovdan. Tim povodom bilo je svečano u ovom gradu, stoga su sveštenici Srpske pravoslavne crkve u Sabornog hramu Svetog Velikomučenika Dimitrija služili liturgiju koju je vodio vladika Sremski, Vasijele., dok je u Gradskoj kući organizovana svečana sednica Skupštine grada, kao i svečana akademija u Hotelu “Srem”.

Da Sremska Mitrovica ima prijatelje sa svih strana pokazali su prisutni gosti iz bratskih i prijateljskih gradova, kao i institucija sa kojima grad blisko sarađuje. Stoga su prisutni bili predstavnici Banje Luke, Sombora, Beočina, Gračanice, gradonačelnici Bijeljine, Šapca, Zvornika, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, kao i predstavnici kompanija i preduzeća koji posluju u Sremskoj Mitrovici. Gradonačelnica i predsednik Skupštine grada su sugrađanima uputili čestitke.

1 / 12 Foto: Grad Sremska Mitrovica

“Danas je poseban dan za sve Mitrovčane i sve one koji učestvuju u životu našeg Grada. Danas je i naša slava, a kao što je uvek običaj u slavskoj kući, kada se slavi slava, tako isto i mi u Gradskoj kući zajedno sa našim prijateljima, poslovnim partnerima sumirali rezultate ove godine i naravno istaći planove za naredne godinu”, istakla je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Domaćini su se potrudili da svečanom akademijom predstave svoj identitet i ono što jesu ljudi ovog grada. Uporni, vredni, a rečju, pesmom i igrom pomalo inadžije i prkosni. Gosti su imali priliku da čuju šta poznati Mitrovčani i oni koji su vezani za Sremsku Mitrovocu kažu o gradu, poput mecosoprana Milijane Nikolić, glumica Mire Banjac i Tatjane Venčelovski, bivšeg gradonačelnika Branislava Nedimovića, komičara Srđana Dinčića, sportista Bojana Zdelara, Nikoline i Katarine Lukić i drugih.

“Svim mojim Mitrovčanima želim da čestitam slavu grada i naš dan. Mi treba da negujemo i jačamo identitet Sremske Mitrovice kao grada okrenutog budućnosti, kao solidarnog i otvorenog grada koji slavi sve svoje različitosti i da negujemo i jačamo identitet Sremske Mitrovice kao grada pitomih i vrednih ljudi, kao grada pravih i dobrih domaćina. Istakao bih da se nečija vrednost meri onim koliko pravih prijatelja ima, pa bih se zahvalio predstavnicima naših bradskih i prijateljskih gradova”, dodao je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.