ŽIVKA JE OVOM DRUMSKOM GRDOSIJOM OBIŠLA EVROPU! Vozi ga kao od ŠALE, a posle posla brine o ČETVORO DECE!
Carica, Foto: RINA

kraljica

ŽIVKA JE OVOM DRUMSKOM GRDOSIJOM OBIŠLA EVROPU! Vozi ga kao od ŠALE, a posle posla brine o ČETVORO DECE!

Živka ruši sve predrasude kad je u pitnju bilo kakva podela na muške i ženske poslove

Objavljeno:

Živka Radovanović godinama vozi drumsku grdosiju od kamiona. Posao započinje u svitanje, a završava ga u sumrak kada iz kabine šlepera prelazi na drugi i još važniji posao - "posao" majke, supruge i domaćice... Pola života je na točkovima, a rodila je i zajedno sa suprugom Goranom, izvodi na put četvoro dece. Goran joj je ujedno i kolega, a o svojoj ženi ima samo reči hvale...

Posao vozača kamiona, kao izuzetno težak i naporan, do skoro je bio rezervisan isključivo za predstavnike jačeg pola.

Međutim, vremena se menjaju pa se sada u kabinama i za volanom velikih teretnjaka može videti i po neka žena. Živka iz Čačka upravo je jedna od tih neustrašivih dama. Ovaj nesvakidašnji kamiondžija bez teksta ostavlja brojne kolege, kad svaki dan preveze preko 100 kubika kamena, koji se ugradi u trasu auto-puta Preljina - Požega.

Živka, Žena vozač, Žena vozi kamion
foto: RINA

- Svakome je čudno kada vidi ženu za volanom teškog kamiona, ali ja nemam strah jer vozim već dugo. Nije bilo lako na samom početku, ali živ se čovek na sve navikne. Na velikim točkovima obišla sam celu Evropu. Vozila sam kamion sa ceradom, teško je bilo kad sve zaledi na debelom minusu, a vi morate da utovarate ili istovarate robu, a ništa lakše nije ni bilo ni kad su velike vrućine", rekla je Živka u emisiji "Nećete verovati".

Živka, Žena vozač, Žena vozi kamion
foto: RINA

Živka ruši sve predrasude kad je u pitnju bilo kakva podela na muške i ženske poslove. Pola svog života provela je kao vozač kamiona, krstareći od Danske do Makedonije, pa sve do Španije. Njen radni dan počinje ranom zorom, a završava se u sumrak, kada izlazi iz kabine šlepera, ostavlja ključeve i prelazi na drugi još važniji - posao majke, supruge i domaćice.

Živka, Žena vozač, Žena vozi kamion
foto: RINA

- Sve može da se postigne. Evo ja sam živ dokaz, ističe Živka kojoj na istom poslu,punu podršku pruža suprug Goran, sa kojim radi rame uz rame. Živkina jača polovina nije štedela komplimente za ovu super ženu koja sve stiže. Živka je uspela u svojoj nameri da, odgaji decu i izvede ih na pravi put, a usput radi posao koji voli.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.