PRED NAMA JE PRAVI JESENJI DAN, A OVO SU NAJAVLJENE TEMPERATURE ZA VIKEND: Spremite se za novi PAD TEMPERATURE!
Jesen, Foto: Beta / Emil Vas

VREMENSKA PROGNOZA

PRED NAMA JE PRAVI JESENJI DAN, A OVO SU NAJAVLJENE TEMPERATURE ZA VIKEND: Spremite se za novi PAD TEMPERATURE!

Danas najniža temperatura od 6 do 10, a najviša od 12 u Banatu do 19 stepeni u Negotinskoj Krajini

Objavljeno: 07:33h

Republički hidrometeorološki zavod najavio je olačno, hladno i tmurno jutro sa sumaglicom, kao i sipeću kišu.

- Tokom jutra oblačno, hladno i tmurno sa sumaglicom, ponegde i maglom koja će smanjivati vidlјivost na 200 do 500 m, lokalno i manje. Mestimično će padati sipeća kiša - stoji u najavi RHMZ-a.

Takođe, slične vremenske prilike važe i za prestonicu.

- Takođe i na području Beograda oblačno sa sumaglicom, u pojedinim delovima grada i maglom koja će smanjivati vidlјivost na 200 do 500 m. Povremeno će tokom jutra padati i sipeća kiša - najavljeno je.

Danas najniža temperatura od 6 do 10, a najviša od 12 u Banatu do 19 stepeni u Negotinskoj Krajini, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

1 / 5 Foto: Aleksa Petrović

U Srbiji u sredu i četvrtak ujutru po kotlinama, nizijama i dolinama reka magla, koja će se ponegde duže zadržati. U toku dana u sredu u većem delu zemlje pretežno sunčano i malo toplije, u košavskom području uz umeren, a na jugu Banata povremeno i jak jugoistočni vetar.

Oprez u vožnji zbog vlažnih kolovoza i magle

Vlažne kolovoze danas treba očekivati jer meteorolozi prognoziraju povremeno slabu kišu, ali na njih treba računati i na mestima gde ima i magle na putevima pored reka i u kotlinama, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Magle ima jutros na više putnih pravaca, navode iz Puteva Srbije. Na planinskim prevojima Čestobrodica i Tresibaba mestimična pojava magle smanjuje vidljivost na 50 metara.

Prema informacijama Uprave granične policije sa graničnih prelaza, teretna vozila najduže se zadržavaju na izlazu graničnih prelaza Horgoš i Kelebija - tri sata.

Vreme narednih dana

U sredu jutro malo hladnije i ponegde maglovito, a tokom dana preovlađujuće sunčano i još toplije u odnosu na utorak. Malo oblaka biće na severu Srbije. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 2°C do 8°C, a maksimalna od 15°C do 20°C. U drugoj polovini sedmice suvo sa postepenim padom temperature. Za vikend je na jugu Srbije moguća slaba kiša, a u višim planinama sneg, prema današnjoj prognozi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.