VELIKA SANACIJA KOLOVOZA NA FUTOŠKOM PUTU: Iz budžeta grada Novog Sada izvojeno više od MILIJARDU EVRA! (FOTO)
Futog, Foto: Grad Novi Sad

SVAKA ČAST

VELIKA SANACIJA KOLOVOZA NA FUTOŠKOM PUTU: Iz budžeta grada Novog Sada izvojeno više od MILIJARDU EVRA! (FOTO)

Sanacija kolovoza na Futoškom putu, jednoj od najfrekventinijih i najvažnijih saobraćajnica na teritoriji grada Novog Sada

Objavljeno:

U budžetu Grada obezbeđeno dve milijarde i dvesta miliona dinara ukupno, što je apsolutno rekordna suma novca ikada izdvojena za asfaltiranje i putnu privredu u istoriji Novog Sada.

- Grad Novi Sad je u 2022. godini izdvojio milijardu i četristo miliona dinara za putnu privredu. U međuvremenu nam je i Pokrajinska vlada prenela sredstva rebalanskom budžeta u septembru, na čemu smo zahvalni - izjavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i dodao da se radovi sprovode velikom dinamikom kako bi se potrošio dobijeni novac, u iznosu od 800 miliona dinara, do kraja godine.

Sanacija kolovoza na Futoškom putu, jednoj od najfrekventinijih i najvažnijih saobraćajnica na teritoriji grada Novog Sada, izvodi se u četiri faze, ostavljena je jedna prohodna traka u oba smera a planirano je da radovi budu okončani do kraja novembra.

1 / 4 Foto: Grad Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je Pojkrajinska vlada nakon rebalansa budžeta početkom septembra izdvojila osam stotina miliona dinara i pomogla u realizaciji tog važnog posla, koji obuhvata rehabilitaciju velikog broja novosadskih ulica.

- Dugo nismo imali ovako obimne radove u gradu, a ono što raduje je da sve teče prema planu i da nema kašnjenja pri radovima. Molimo za strplјenje, jer će u naredne dve do tri nedelјe, više od 30 ulica biti rekonstruisano u Novom Sadu, što se nije desilo decenijama – rekao je Igor Mirović.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.