DA LI JE OVO NORMALNO? Izmerena radijacija u Kačarevu! Rezultati su...
Foto: Profimedia

VARIRALO!

DA LI JE OVO NORMALNO? Izmerena radijacija u Kačarevu! Rezultati su...

Agencija za zaštitu od jonizirajućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije saopštila je danas da je nakon izvršenih merenja utvdila da nema povišenog nivoa jonizirajućeg zračenja u okolini kasarne u Kačarevu
Objavljeno: 23:41h

Stanovništvo i životna sredina u tom kraju nisu ugroženi. U saopštenju se napominje da su merenja danas na terenu izvršile Inspekcija te Agencije i ovlašćena laboratorija INN "Vinča", a povodom informacija u medijima da su gradjani u okolini kasarne izloženi povišenom nivou jonizirajućeg zračenja i sumnji da se u kasarni nalazi radioaktivni materijal.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Merenja obavljena u neposrednoj okolini kasarne u Kačarevu pokazala su da su se vrednosti ambijentalnog ekvivalenta doze zračenja kretale u intervalu od 65 nSv/h do 100 nS/v, što kako je ukazano, odgovara nivou prirodnog zračenja.

Srednje godišnje vrednosti jačine ambijentalnog ekvivalenta dozegama zračenja u vazduhu na teritoriji Republiek Srbije iznosile su u 2015. godini od 93 nSv/h u Beogradu do 136 nSv/h u Vranju, napominje se u saopštenju Agencije.

PUŠAČE BI TREBALO SLATI U LOGORE: Građani su nam dali urnebesne odgovore o pušenju u kafićima! (VIDEO ANKETA)

Bonus video

Građani su nam dali urnebesne odgovore o pušenju u kafićima!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.