PANIKA U ČAČKU: Nesnosan SMRAD štipa za OČI i NOS, hitno pozvali NADLEŽNE!
Čačak, Foto: RINA

UŽAS

PANIKA U ČAČKU: Nesnosan SMRAD štipa za OČI i NOS, hitno pozvali NADLEŽNE!

Zgroženi Čačani obratili su se svim nadležnim službama u nadi da će njihov problem biti rešenm, ali uzalud

Objavljeno:

Stanovnici Ulice Milutina Mandića u Čačku duže od mesec dana suočavaju se sa velikim problemom, jer se njihovom ulicom širi neprijatan miris koji kako kažu "štipa i za oči i za nos". Prvo su se sa ovom nesvakidašnjom mukom suočili meštani jednog kraja ove ulice, a zatim se proširio i na ostatak pa niko od građana sada nije pošteđen.

Smrad je počeo da se oseća pre mesečak dana prvo iz kupatila, a onda je krenulo i da se širi po kući. Prvo sam mislila da se oseća samo kod mene, ali se pojavio kod svih komšija. U početku nismo obraćali pažnju ali je postalo nepodnošljivo”, kaže za RINU meštanka Ljiljana Avramović.

Zgroženi Čačani obratili su se svim nadležnim službama u nadi da će njihov problem biti rešenm, ali uzalud. Nakon njihovog izlaska na teren nema odgovora na pitanje šta stvara sporni smrad, niti na vidiku ima rešenja.

„Zvali smo vodovod. Oni su došli, otvarali šahte ali su bile čiste. Prijavili smo komunalnoj inspekciji, vatrogascima. Dolazila je i policija, Civilna zaštita, čak su dolazili i iz Srbijagasa. Ali, opet ništa. Mi smo obavestili i gradonačelnika Todorovića, a na teren je izlazio i Erić iz Odeljenja za vanredne situacije. Obratili smo se i Ekološkoj službi i pisali ministarstvima ali do danas nismo dobili odgovor”, istakla je Ljiljana.

Kako kaže, u blizini ove ulice nalazi se hladnjača, nekoliko većih firmi ali i manjih farbara, pa postoji mogućnost da se kod njih krije izvor neprijatnog mirisa. Ističe da je smrad postao intezivniji u poslednja dva dana, ali da se sada, za razliku od pre mesec dana, može razaznati miris farbe i razređivača. Ekipe Vodovoda su ponovo pre desetak dana izašle na teren, uzele uzorke vode iz šahtova, a rezultate i dalje čekaju.

„Čini mi se da se jače oseća pred kišu. Ne bih da pravim nekakve teorije zavere ali kao da neko prati prognozu i kada se najavi kiša onda u kanalizaciju prospe nešto što izaziva ovaj smrad. Bar da saznamo šta je. Ako ne postoji rešenje mi ćemo trpeti ali da znamo o čemu se radi, da ne trujemo decu”, zaključila je Ljiljana.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.