"POSLE TEČINE SEANSE UŠI IZGLEDAJU KAO ORANGUTANOVO D*PE": Narodni običaji za rođendan koje deca u Srbiji PREZIRU!
Rođendanska žurka, Foto: Aleksei Ivanov / Panthermedia / Profimedia

hit

"POSLE TEČINE SEANSE UŠI IZGLEDAJU KAO ORANGUTANOVO D*PE": Narodni običaji za rođendan koje deca u Srbiji PREZIRU!

Čim ustanemo iz kreveta, uhvate nas roditelji, posle u školi prvo učiteljica, a onda i svi drugari iz odeljenja

Objavljeno:

U našoj kulturi čupanje ušiju za rođendan je izliv želja naših bližnjih da porastemo veliki, ali i jedina stvar koja slavljeniku pokvari celodnevnu rođendansku euforiju.

Čim ustanemo iz kreveta, uhvate nas roditelji, posle u školi prvo učiteljica, a onda i svi drugari iz odeljenja.

Kada se vratimo kući, na izvlačenje ušiju se obično izređa i cela familija i komšije.

Stariji kažu da se izvlačenje ušiju za rođendan valja jer to znači da će dete da poraste, a ovaj običaj proteže se još od davnina

Rođendanska žurka
Rođendanska žurkafoto: Profimedia

Jedan korisnik je na sajtu "Vukajlija" opisao traumu iz detinjstva za koju kaže da je prolazi svako dete za svaki rođendan.

- Izvlačenje ušiju za rođendan je jedina stvar koja detetu totalno s*ebe celodnevnu rođendansku euforiju. Od rane zore, prvo ga do'vate roditelji, pa kad ode u školu tamo ga na'vata učiteljica i 30 đaka ( posle im izdeli bombone ili rum bar ). Kad dođe kući, onda se na jadničku izređa cela familija i komšije. Uglavnom, svako ima nekog teču koji radi recimo u fabrici metalnih odlivaka i nagruvan je k'o Serena Vilijems. On će svoju ljubav prema vama beskrajno podeliti tako što će vas uhvatiti za uši i jedno tri puta dignuti do plafona, dok se vi praćakate nogicama i skarličete kao prebijeno kuče. Posle tečine seanse uši izgledaju ko orangutanovo dupe i o'lade se otprilike prekosutra. U našoj kulturi, čupanje ušiju za rođendan je izliv želja vaših bližnjih da porastete veliki. Smatra se da je vreme da rođendansko ritualno čupanje ušiju prestane kad skupite mu*a i kažete najboljoj ribi u odeljenju: " Nemoj više da mi izvlačiš uši, pređi malo južnije".

Pišite nam u komentarima vaša iskustva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.