PRIJATELJSTVO IZMEĐU SRBIJE I JAPANA KRUNISANO VELIKIM JUBILEJOM: Sve je počelo pre 140 godina!
Foto: Promo

obeležen jubilej

PRIJATELJSTVO IZMEĐU SRBIJE I JAPANA KRUNISANO VELIKIM JUBILEJOM: Sve je počelo pre 140 godina!

Ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumato, zahvalio se gradonačelniku Bakiću i ljudima ovoga grada na gostoprimstvu i istakao kako mu je ovo prva poseta Subotici, kao i da razume prednost i jedinstvenost grada koji ima veliku kulturnu i ljudsku različitost

Objavljeno:

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić ugostio je danas u Zelenoj sali Gradske kuće ambasadora Japana u Srbiji, Takahika Kacumata i njegove saradnike. Prijateljstvo između Japana i Srbije ove godine slavi veliki jubilej - 140 godina prijateljskih, političkih, društvenih i ekonomskih odnosa koji su započeti prvim diplomatskim dopisivanjem između srpskog kralja Milana Obrenovića i japanskog cara Meiđija, davne 1882. godine. Evo kako je protekao razgovor.

Promo
foto: Promo

“Ova poseta ima izuzetan značaj i posebnu težinu, pre svega ako znamo da je ostvarena u godini kada i Srbija i Japan slave veliki jubilej svojih prijateljskih odnosa - 140 godina. Danas smo se dotakli mnogih tema, a Njegovoj ekselenciji smo ovim putem predstavili privredne, investicione, turističke i kulturne potencijale našega grada. Razgovarali smo i o većem prisustvu japanskih kompanija na ovom području, kao i o njihovom investiranju u grad Suboticu, kao i o spoljno-trgovinskim razmenama na području Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga. Pomaka ima ali isto tako i velikog prostora za još većom razmenom i ekonomskom saradnjom” izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

1 / 5 Foto: Promo

Ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumato, zahvalio se gradonačelniku Bakiću i ljudima ovoga grada na gostoprimstvu i istakao kako mu je ovo prva poseta Subotici, kao i da razume prednost i jedinstvenost grada koji ima veliku kulturnu i ljudsku različitost.

“Zaista razumem samu jedinstvenost i prednost grada Subotice koja ima kulturnu i ljudsku različitost i koja je kapija ka Mađarskoj i Evropskoj uniji. Imali smo veoma plodonosne i konstruktivne razgovore i iskoristio bih priliku da se zahvalim narodu Srbije na dugogodišnjem saosećanju i prijateljstvu prema Japanu i njegovom narodu. Veoma je važno napomenuti i pružanje naše podrške naporima socio-ekonomske reforme, sa ciljem integracija u Evropsku uniju. Kroz to imamo jednu međuvladinu saradnju, a pre svega to je investiranje japanskih kompanija u Republiku Srbiju prethodnih godina, poput fabrike “Nidek” u Novom Sadu i takođe “Toyo Tire” u Inđiji. Kroz današnje plodonosne razgovore sa gradonačelnikom upravo smo govorili o tome i razgovarali o mogućem poboljšanju poslovnih, ekonomskih veza upravo na ovom području” izjavio je ambasador Japana u Srbiji, Takahiko Kacumato.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.