"VIDIŠ LI DA NE VIDIM": Predstavljen novi roman Emira Kusturice u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u Subotici
Foto: Promo

intrigantni naziv

"VIDIŠ LI DA NE VIDIM": Predstavljen novi roman Emira Kusturice u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u Subotici

„Vidiš li da ne vidim” to je jedna fraza iz sarajevskog bioskopa kad je jedan čovjek sjeo iza mene pošto je predpostavio da mi je glava velika i rekao: „Makni se, vidiš li da ne vidim”

Objavljeno:

Srpski kulturni centar „Sveti Sava" u Subotici, ugostio je sinoć Emira Kusturicu, jednog od naših najpoznatijih reditelja, scenarista i umetnika koji je ovim putem javnosti predstavio svoj novi roman pod nazivom „Vidiš li da ne vidim". Iza intrigantnog naziva krije se i zanimljiva priča, a evo šta nam je Kusturica otkrio o samom nazivu i o romanu.

„Vidiš li da ne vidim” to je jedna fraza iz sarajevskog bioskopa kad je jedan čovjek sjeo iza mene pošto je predpostavio da mi je glava velika i rekao: „Makni se, vidiš li da ne vidim”. Razgovor je bio vrlo zanimljiv: „Kako ja da vidim da ti ne vidiš? Možeš da kažeš da mi je velika glava” i tako dalje. Međutim, kad sam se sjetio te fraze, onda sam je preveo na jezik savremenog čovjeka koji zapravo vidi da ne vidi. Što se knjige tiče, ona ima tri linije. To je put u Štokholm na dodjelu Nobelove nagrade gdje se dešavaju dramatični obrti. Nobelov laureat biva gotovo ucjenjen s jedne strane Nobelovog komiteta. Međutim, kao što film nalaže, a literatura može da bude dio tog filma, on je dobio Nobelovu nagradu hodajući po svim žicama u čitavom svijetu, jedino nije uspeo da pređe Drinu koju je vrlo teško i preplivati i vrlo teško je preživeti. To se sve stapa i presjeca taj putopis. Mislim da je knjiga zanimljiva jer se formalno i strukturno razlikuje od mnogih knjiga koje se danas pišu” izjavio je Emir Kusturica, autor romana „Vidiš li da ne vidim”.

1 / 5 Foto: Promo

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.