SUTRA JE SAHRANA MARKA KOJI JE UMRO ZBOG GREŠKE LEKARA: Porodica obećala da će se boriti dok ne sazna KO JE KRIV!
Marko Stojanović, Foto: KURIR/ PRIVATNA ARHIVA

porodica neutešna

SUTRA JE SAHRANA MARKA KOJI JE UMRO ZBOG GREŠKE LEKARA: Porodica obećala da će se boriti dok ne sazna KO JE KRIV!

"Ne znam koji lekar je napravio propust"

Objavljeno:

Marka Stojanovića (30) iz Svilajnca na večni počinak sutra u 13 sati na gradskom groblju u Svilajncu, pored rodbine i prijatelja, ispratiće vršnjaci sa kojima je završio Poljoprivredno-veterinarsku školu, kolege s njegovog i radnog mesta njegove supruge Nikoline Antić.

Skrhani od bola, majka Goca, otac Nebojša i stariji brat Darko danas su otišli da preuzmu njegovo telo. Njegova supruga Nikolina Antić, koja je i dalje nema od bola, rekal je da rezultati obdukcije još uvek nisu stigli i da porodica ne zna tačan uzrok njegove smrti.

- Marka ću pamtiti po osmehu, dobroti, po tome što je bio najbolji suprug i otac na svetu i najbolji prijatelj, koji je svima hteo da pomogne. Pamtiću ga i kroz njegovu decu - napisala je Nikolina u poruci, jer nije imala snage da govori za medije.

Marko Stojanović
foto: KURIR/ PRIVATNA ARHIVA

- Danima smo bili u agoniji. Najpre smo brinuli šta će da mu kaže doktor posle kolonoskopije, posle kako će da prođe operacija, onda smo se pitali zašto se nije probudio iz anestezije, kada će da se probudi iz kome. Nažalost, saznali smo da je preminuo. Potom je počela nova agonija. Neprestano smo se pitali koji lekar je pogrešio, kada će da stignu rezulati obdukcije, zbog čega je tačno Marko preminuo. A onda iščekivanje kada ćemo moći da odemo po njegovo telo – kaže za Markova bliska rođaka, pišu Novosti.

Porodica nesrećnog mladića, koji je 24. oktobra otišao na kolonoskopiju u ćuprijsku Opštu bolnicu, potom hitno operisan u istoj bolnici, jer su mu prilikom pregleda povređena creva, a potom prevezen u Kragujevac, pa u beogradski novi Klinički centar, gde je i preminuo 28. oktobra, ne odustaje od borbe za istinom. Boriće se, kažu, sve dok ne saznaju koji lekar je kriv što njega više nema.

- Ne znam koji lekar je napravio propust. Čini mi se da je u svakoj od bolnica napravljena greška. U Kragujevcu su tvrdili da su ga stabilizovali, ali ko to može da potvrdi?! Ni ja ništa ne mogu da tvrdim, ali svi želimo da znamo ko je odgovoran. Nama niko ne može da vrati brata, sina, supruga, oca, ali možemo da se izborimo da lekarima koji su odgovorni za njegovu smrt bude oduzeta licenca, kako sutradan neka druga porodica ne bi ostala bez drage osobe – očajno će Markova rođaka.

Inspekcija Ministarstva zdravlja Republike Srbije juče je izvršila inspekcijski nadzor u Opštoj bolnici u Ćupriji, a direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić rekao je da je bolnica odmah po nesrećnom događaju sprovela vanredni unutrašnji stručni nadzor u pružanju zdravstvene zaštite pacijentu, a zapisnik predala inspektoru Ministarstva zdravlja.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.