DETALJNA PROGNOZA ZA BUDUĆE DANE: Danas visoke temperature, a onda totalni PREOKRET!
Ilustracija, Foto: Aleksa Petrović

VREME

DETALJNA PROGNOZA ZA BUDUĆE DANE: Danas visoke temperature, a onda totalni PREOKRET!

Minimalna temperatura od 4°C do 12°C, a maksimalna od 22°C do 28°C

Objavljeno: 09:02h

U Srbiji danas jutro maglovito na severu i po kotlinama. Magla se razilazi brzo i tokom dana u skoro svim predelima sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine, ponegde rekordno toplo za 1. novembar. Na planinama takođe veoma toplo, preko 20°C.

Mogu postojati retke oblasti gde se magla ili sumaglica mogu duže zadržati, pa bi u tim predelima bilo malo svežije. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 4°C do 12°C, a maksimalna od 22°C do 28°C. Uveče vedro, a ponegde magla. Temperatura u 22h od 10°C do17°C.

U Beogradu danas sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 12°C, a maksimalna do 26°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 17°C.

Niš: U utorak ujutru moguća magla, a tokom dana sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab južni i istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 26°C.

1 / 8 Foto: Emilija Jovanović

Užički region: Danas jutro maglovito. Magla se razilazi brzo i tokom dana u skoro svim predelima sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine, ponegde rekordno toplo za 1. novembar. Mogu postojati retke kotline gde se magla može duže zadržati uz svežije vreme u tim predelima. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 4°C do 8°C, a maksimalna od 24°C do 26°C. Na Zlatiboru i Tari sunčano i oko 22°C na 1000 mnv.

VOJVODINA: Danas jutro sveže maglovito. Magla se razilazi brzo i tokom dana u skoro svim predelima sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine. Mogu postojati ređe oblasti gde se magla ili sumaglica mogu duže zadržati, pa bi u tim predelima bilo malo svežije. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 22°C do 26°C. Uveče vedro, a ponegde magla. Temperatura u 22h od 12°C do 15°C.

Novi Sad: U utorak ujutru magla, a tokom dana sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 10°C, a maksimalna do 25°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 15°C.

Subotica: U utorak ujutru magla koja se postepeno razilazi u toku prepodneva. Tokom dana sunčano i toplo za ovo doba godine. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 10°C, a maksimalna do 22°C. Uveče magla. Temperatura u 22h 12°C.

Magla
foto: Printscreen/Naxikamere

Vreme narednih dana: U sredu suvo i oko 5°C niža dnevna temperatura, ali je i dalje znatno iznad proseka. Na severu postepeno naoblačenje sredinom dana koje se popodne širi na zapadne i centralne predele, ali bez padavina. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 6°C do 12°C, a maksimalna od 19°C na severu Vojvodine do 25°C na jugu i istoku Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 7°C do 14°C.

U četvrtak i petak i dalje toplije od proseka, s tim što u petak dolazi do naoblačenja tokom dana koje će popodne i uveče uzrokovati kišu, najpre na severu i jugozapadu Srbije. U subotu zahlađenje od 10.-ak stepeni uz kišu, a na višim planinama sneg.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.