EŠLI STOJANOVIĆ JE FILIPINKA UDATA ZA GORANA: Prvi put je progovorila o Srbiji, evo kakvo mišljenje ima o nama
Foto: Printscreen/Facebook

LJUBAV NA PRVI POGLED

EŠLI STOJANOVIĆ JE FILIPINKA UDATA ZA GORANA: Prvi put je progovorila o Srbiji, evo kakvo mišljenje ima o nama

Goran i Ešli sada Stojanović upoznali su se slučajno u Doh

Objavljeno:

Kada je zbog posla krenuo u Katar, kako bi radio na izradi reklamnih panela za Svetsko prvenstvo u fudbalu, Vranjanac Goran Stojanović (33) nije ni sanjao da će baš tamo upoznati ljubav svog života. Sa Ešli (35) ubrzo se i oženio, uprkos sporim zakonskim procedurama, pa je ona tako postala vranjska snaja i jedina Filipnka u Pčinjskom okrugu.

Goran i Ešli sada Stojanović upoznali su se slučajno u Dohi, u jednom većem zajedničkom društvu. Ipak, pre prvog susreta, morao je malo da se pomuči i da je potraži preko društvenih mreža, u internet grupi ljudi koji su radili u ovom gradu. Stupio je u kontakt sa njom i to je bio njihov prvi i, kako tvrde, sudbonosni susret.

"Bukvalno se desila ljubav i stvarno sam osetio leptiriće u stomaku. Zaljubili smo se i nisam imao dilemu da je ona žena mog života", priča Goran sa osmehom.

Ešli je profesionalna maserka i živela je na Filipinima, gde je i sada njena porodica: majka, trojica braće i tri sestre. Na srpskom jeziku, koji polako i strpljivo uči, kaže da je presrećna i zahvalna što su svi posebno pažljivi prema njoj.

"Ne smetaju mi ni različite kulture ni to što smo različite vere, najvažnije mi je da budem sa Goranom. Svi su me lepo prihvatili, a meni je sve novo i interesantno. Kada je reč o prvim utiscima, rekla bih da Srbi mnogo jedu, mnogo piju i mnogo se nerviraju za svaku sitnicu", priča Ešli uz široki osmeh.

U razgovoru, Ešli i Goran, neprekidno, jedno drugo dopunjuju i prisećaju se raznih anegdota koje prate njihovu vezu, a bilo ih je i na Filipinima kada je Goran upoznao njenu porodicu i u Srbiji kada su došli u januaru ove godine.

"Mnogo mi je bilo simpatično kako se Ešli radovala kada je prvi put videla sneg. Najpre je bila šokirana, a potom je skakala od sreće kao dete. I, stalno je bila prehlađena, jer pre toga za nju hladna zima nije postojala", kaže Goran.

Ešli pak ne skriva svoje oduševljenje što nailazi na veliko razumevanje Goranove porodice, rodbine i prijatelja.

"Muslimanka sam pa Goranova majka i on uvek pripremaju posebnu hranu za mene kada oni ručaju svinjetinu. Tako je bilo i na okupljanju kod njegovih prijatelja i to me zaista obavezuje da i ja poštujem pravoslavlje", kaže mlada Filipinka.

Ovaj bračni par nema dilemu da im je najvažnije da se vole, kao i da će poštovati i jedne i druge verske običaje, a buduću decu koju priželjkuju učiće onome u šta i oni veruju - da je "bog jedan".

Sada su, kako kažu, još na početku. Pre tri i po meseca formalno su rekli "da" u Vranju i izabrali ovaj grad za zajednički život. Urediće sopstveni dom i nadaju se da će ih sreća poslužiti i da će im pomoći bogato iskustvo stečeno u inostranstvu, kao i da će uskoro dobiti posao.

Žele da im se porodice sretnu

Goran kaže da je rekao svojoj porodici da se zaljubio i da devojku dovodi u Vranje.

Saopštio je majci da je Filipinka, da ne govori srpski, ali majka je samo jednostavno rekla: "Ako je voliš ti, volećemo je i mi". Ešli i Goran priželjkuju da im se uprkos daljini porodice nekada sretnu, a u međuvremenu će pokušati da stvore sve uslove da se to putovanje ostvari.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.