NEDA I SAŠA IZ NEGOTINA NA NJIVI GAJE NAJSKUPLJU BILJKU NA SVETU: Na prvi pogled, tu je samo ZEMLJA, a niče BLAGO!
Neda i Saša Nikolić iz Negotina, Foto: Youtube Printscreen, Zamedia printscreen

SVAKA ČAST NA IDEJI

NEDA I SAŠA IZ NEGOTINA NA NJIVI GAJE NAJSKUPLJU BILJKU NA SVETU: Na prvi pogled, tu je samo ZEMLJA, a niče BLAGO!

Zasade su pre pet godina podigli Neda i Saša Nikolić iz Negotina, želeći da se bave organskom proizvodnjom bilja koje niko pre njih nije uzgajao na ovom području

Objavljeno:

U krajinskom selu Tamniču nalaze se polja najskuplje biljke na svetu, najskuplje jer se od nje pravi najskuplji začin na svetu!

To su prva polja srpskog šafrana.

Zasade su pre pet godina podigli Neda i Saša Nikolić iz Negotina, želeći da se bave organskom proizvodnjom bilja koje niko pre njih nije uzgajao na ovom području.

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen, Zamedia printscreen

Od cveta šafrana, čija je berba obično u oktobru, pravi se najskuplji začin na svetu. Nije ni čudo što je začin najskuplji kad je za jedan kilogram potrebno i do 200.000 cvetova koji su izuzetno osetljivi.

Neda i Saša su prosvetni radnici i roditelji tri dečaka ali su se pre nekoliko godina odlučili da se upuste u ovaj posao kao prvi u Srbiji. Lukovice su tad nabavili iz Francuske jer ih kod nas nije bilo.

Meštanima je u prvi mah bilo neobično njihovo samo naizgled pusto polje po kojem stalno nešto rade i čeprkaju a deluje kao da tu ne rađa ništa.

(Espreso/Zamedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.