ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: Život je težak, dugotrajan put duhovnog sazrevanja - "PUT KOJIM SE REĐE IDE"
Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen, Espreso

DELO KOJE NE SMETE PROPUSTITI

ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: Život je težak, dugotrajan put duhovnog sazrevanja - "PUT KOJIM SE REĐE IDE"

Delo o duhovnom rastu, psihologiji ljubavi, tradicionalnim vrednostima i normama u našim životima

Objavljeno: 11:34h

Espreso vam je za danas kao preporuku za čitanje pripremio delo o duhovnom rastu američkog pisca Morgana Skot Peka - "Put kojim se ređe ide".

Morgan Skot Pek je bio američki psihijatar i jedan od najprodavanijih autora svih vremena. Rođen je 22 maja, 1936. godine, i bio je velika inspiracija svima koji su pročitali neko od njegovih dela ili onima kojima su se putevi ukrstili sa njegovim.

"Put kojim se ređe ide" je njegova prva i najpoznatija knjiga, objavljena 1978. godine. Prodata je u više od deset miliona primeraka.

Ovo je delo o duhovnom rastu, psihologiji ljubavi, tradicionalnim vrednostima i normama u našim životima.

Put kojim se ređe ide
Put kojim se ređe idefoto: Espreso

Pisana jezikom koji ne poznaje vremenske granice u razumevanju, ova knjiga omogućava nam da istražimo prirodu ljubavnih odnosa, vodeći nas ka novoj životnoj ispunjenosti i spokojstvu.

Knjiga se sastoji iz četiri dela:

  • Prvi i uvodni deo nam govori o disciplini čoveka, koja je suštinska za dalji duhovni razvoj i proširenje svesti.
  • Drugi deo se bavi prirodom i psihologijom ljubavi, gde nam Peck pokazuje razlike između ljubavi u svom pravom svetlu i onoga što mi mislimo da ljubav jeste.
  • Treći deo knjige se bazira na religijskom pogledu i opšte prihvaćenim standardima na tu temu koji nas okružuju.
  • Četvrti i poslednji deo ove knjige nam govori o onome što bismo nazvali "dušom" i kao takvom najvećom silom pomanja onoga što je suštinsko za sam razvoj čovekove svesti.

Na samom početku smo spomenuli da je Pek bio inspiracija mnogima i svakom ko pročita ovo delo će biti jasno zbog čega.

"Put kojim se ređe ide" ima sve što dobra knjiga treba da ima. Čitajući je možete naučiti ili se možda podsetiti svih stvari koje znate ali ste ih možda zaboravili ili samo sklonili u kutak svoje svesti.

"Ljubav je slobodno vežbanje izbora. Dve osobe se vole samo onda kada su savršeno sposobni da žive jedno bez drugog ali odluče da žive zajedno." - M. Scott Peck

Pomaže nam da uočimo i razlikujemo zavisnost od ljubavi, postanemo osećajniji roditelji, i konačno, otkrijemo sopstveni identitet.

Putovanje duhovnog rasta predstavlja veoma dug i složen proces koji traje čitavog života.

Ideje iznete u ovoj knjizi većim delom proističu iz svakodnevnog kliničkog rada sa pacijentima koji su se trudili da izbegnu ili dostignu više nivoe zrelosti.

Još jedno fascinantno delo ovog autora je "Ljudi laži", veoma interesantan koncept o prisustvu zla u našim životima i našem svetu. Pek je uradio izvanredan posao pokazujući nam koliko obično, svakidašnje i prisutno zlo može biti u našem okruženju.

Topla preporuka za sve ljubitelje psihologije.

(Espreso/Tamara Marić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.