NEPRIJATNOST MOŽE DA SE DESI SVAKOME RODITELJU U SRBIJI! Evo šta da radite ako vas dete uhvati na "gomili"
Ilustracija, Foto: Printscreen

SAVET

NEPRIJATNOST MOŽE DA SE DESI SVAKOME RODITELJU U SRBIJI! Evo šta da radite ako vas dete uhvati na "gomili"

Zdravo je da se mama i tata dodiruju, grle i poljube pred decom jer ona treba da znaju da se volite

Objavljeno: 15:44h

Verovatno nema roditelja koji ne strahuju i koji se ne pitaju šta bi uradili u slučaju da ih dete uhvati dok vode ljubav.

Najveća greška koju možete napraviti jeste ignorisanje onoga što se dogodilo bez obzira koliko vam neprijatno bilo da razgovarate s detetom o vašoj intimnosti.

Nemojte da se stidite da pokazujete supružničku ljubav i privrženost pred decom. Zdravo je da se mama i tata dodiruju, grle i poljube pred decom jer ona treba da znaju da se volite.

Nadalje, to što će vaše dete shvatiti da mama i tata osećaju žudnju jedno prema drugom nije loša stvar – u tome slučaju neće mu biti toliki šok ukoliko vam „bane“ dok ste intimni. A ako se to dogodi, važno je da porazgovarate o tome, a šta ćete reći i kako ćete odgovoriti na njegova pitanja zavisi od starosti deteta.

Saveti primereni za decu mlađu od sedam godina:

Porodica, Film
foto: Profimedia

Nemojte kažnjavati dete zato jer vas je uhvatilo u „akciji“

Uverite ga da niste ljuti zbog onoga što se upravo dogodilo, ali da su mama i tata imali vreme za sebe i da idući put kuca na vrata

Seks je strastven pa se detetu može činiti da tata nanosi bol mami ili obrnuto. Objasnite mu da ste tim činom jedno drugome pokazivali ljubav i da niko nije povređen

Dok će se petogodišnjak pitati šta su to mama i tata radili, desetogodišnjaku prizor može biti odbojan i možda će odbijati da razgovara o tome. U tom slučaju nemojte insistirati već ga pustite na miru. Ako pak dete postavlja pitanja, pokušajte na njih odgovoriti što bolje možete, a ne odbijati.

Adekvatno reagovanje na detetove osećaje prvi je korak kojim ćete prebroditi ovu neugodnu situaciju. Pre nego i shvatite, dete će to zaboraviti.

(Espreso / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.