KRALJEVO SE PROBUDILO U OBLAKU DIMA: Smrad štipa za NOS I GRLO, građani uznemireni
Ilustracija, Foto: MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

UŽAS

KRALJEVO SE PROBUDILO U OBLAKU DIMA: Smrad štipa za NOS I GRLO, građani uznemireni

Požar je lokalizovan, pa očekujem da će ubrzo biti i ugašen

Objavljeno:

Tri minula jutra, počevši od subote 22. oktobra, Kraljevo se budilo u nesvakidašnjem oblaku dima i smrada, što je zabrinulo i uznemirilo stanovnike grada na Ibru.

Dim, nesnosan smrad i pepeo širili su se sa ovdašnje deponije - naročito tokom večernjih i ranih jutarnjih sati - a, kako se saznaje, u pitanju je požar koji je izbio između petka i subote, te zahvatio bezmalo hektar smetlišta.

- Smrad u vazduhu bukvalno "štipa" za nos i grlo. Do posla sam nosila masku, a u pojedinim ulicama vidljivost je bila na minimumu, zbog oblaka dima koji se spustio - samo je jedan od brojnih komentara Kraljevčana koji se mogu pročitati na društvenim mrežama.

Kraljevo, Požar
foto: MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

U JKP "Čistoća", u čijoj je nadležnosti upravljanje deponijom koja se prostire na površini od tri hektara, kažu da je požar izazvalo N. N. lice i da su stražari, čim su primetili vatru, o tome obavestili vatrogasce i nadležne gradske službe.

- Požar je lokalizovan, pa očekujem da će ubrzo biti i ugašen. Osim vatrogasaca i naših radnika, u gašenju vodom i zemljom učestvuju ljudstvo i mehanizacija JKP "Putevi", JKP "Vodovod", kao i firma "Behtel-Enka", inače angažovana na izgradnji auto-puta od Preljine do Pojata, koja nam dovozi zemlju sa svog gradilišta - kaže Novica Lišanin, v. d. direktora JKP "Čistoća", napominjući da je sve prijavljeno kraljevačkoj Komunalnoj miliciji i Komunalnoj inspekciji, od kojih se očekuje da sprovedu istragu.

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.